середа, 02 червня 2021 19:02

Пісня "Шум" влетіла в чарт Billboard. Це унікальний прорив - пояснюємо чому

Пісня "Шум" влетіла в чарт Billboard. Це унікальний прорив - пояснюємо чому
Трек українського гурту Go-A "Шум", який посів на Євробаченні-2021 п'яте місце, продовжує підкорювати світові чарти. Фото: Facebook

Пісня SHUM гурту GO_A стала першою піснею українською мовою, яка потрапила до чарту Billboard. З цим синглом група посіла п'яте місце на Євробаченні.

Такі дані опубліковані в рейтингу на сайті Billboard. Трек став першою композицією українською мовою вітчизняного гурту в історії, яка дебютувала у щотижневому глобальному чарті Billboard 200, за винятком США. Пісня займає 80 місце. Очолює чарт пісня кей-поп групи BTS - Butter.

Загалом це не перше потрапляння українських артистів до Billboard, це також вдавалося NK. Її пісня Peligroso, що опинилася у списку Tropical Songs, була іспанською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я в Росію не поїду. Приїжджайте ви, тільки не на танках - тиждень, що минає, у найяскравіших цитатах

На Євробаченні Україну представляв гурт Go_A, який посів п'яте місце в міжнародному пісенному конкурсі. З цією ж піснею, Shum, посіли перше місце в рейтингу світових трендів Spotify.

Spotify - сервіс, який дає змогу легально й безплатно прослуховувати музичні композиції.

Зараз ви читаєте новину «Пісня "Шум" влетіла в чарт Billboard. Це унікальний прорив - пояснюємо чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі