Ексклюзиви
середа, 24 серпня 2022 14:49

Спецтема: Війна Росії проти України

"Пісні, написані під кулями" – випустили першу композицію з проєкту "АртФронт"

"Пісні, написані під кулями" – випустили першу композицію з проєкту "АртФронт"
Старший солдат Нацгвардії Олег Бондар з позивним "Музикант" є автором слів і музики пісні "Воля". Фото: скріншот з відео

Випустили першу пісню під назвою "Воля" з проєкту "АртФронт". Її запрем'єрили на ветерансько-волонтерському форумі за участі президента Володимира Зеленського.

Перша композиція присвячена Дню Незалежності. Її виконали в дуеті співак Олег Скрипка й старший солдат Нацгвардії Олег Бондар з позивним "Музикант".

Автором слів і музики є сам Бондар.

"Українська музика за останні вісім років збагатилася унікальними піснями, які створюють військові та ветерани на війні. Це особливі матеріали, буквально написані під кулями та уламками снарядів, у бліндажах та окопах. Це дуже символічне й без пафосу патріотичне явище. Саме тому Український ветеранський фонд взявся популяризувати цей пласт. Адже це не лише про музику, це про можливості. Українські ветерани, повернувшись з війни, не мають стати втраченим поколінням, а одразу мати можливості для реалізації свого потенціалу. Зокрема, творчого", – зазначила виконавча директорка фонду Наталія Калмикова.

Скрипка стверджує, що українська патріотична пісня має звучати усюди та "в наших серцях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нас не зламати і не перемогти" – зірки чуттєво привітали Україну з Днем Незалежності

"Пісня "Воля" – це перша пісня зі збірки. Вона символічна й репрезентує той стан, де ми перебуваємо та яким чином ми рухаємося до перемоги", – наголосив він.

Ідея проєкту належить першій заступниці виконавчої директорки фонду Руслані Величко-Трифонюк.

"Завжди довіра до військових у суспільства була на порядок вища, ніж до ветеранів. Це пов'язано з психологією людей. Військовий – захист, ветеран – пільги, виплати від держави, ПТСР тощо. Зараз сталася патова ситуація, коли ветерани знову стали на захист країни. Але отримали дані соціології, зроблені Українським ветеранським фондом спільно з соціологічною групою "Рейтинг" 6–7 серпня щодо розуміння суспільством образу ветеранів, і результати виявилися невтішними. У мене виникла ідея популяризувати образ ветерана через такі проєкти. Врешті довести людям, що ті хто нас захищає і ті, хто повернувся – це одні і ті ж люди. І ці люди часто мають безмежні невідкриті таланти в собі", – сказала вона.

Проєкт "АртФронт", започаткований Українським ветеранським фондом, покликаний популяризувати новий пласт сучасної української музики, а саме – пісні, народжені на війні, та авторів нової ґенерації – ветеранів і військових. Продюсером є лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка.

"АртФронт" має стати повноцінною збіркою пісень, що були написані на фронті з 2014 року до сьогодення. Авторами пісень є військові-фронтовики, які виконуватимуть їх у дуеті з відомими співаками та співачками. Пісні будуть записані в професійних студіях, а на деякі пісні будуть відзняті кліпи.

Зараз ви читаєте новину «"Пісні, написані під кулями" – випустили першу композицію з проєкту "АртФронт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі