середа, 18 травня 2022 14:16

Після скандальних оцінок Польщі: тепер українці обиратимуть журі для Євробачення

Після скандальних оцінок Польщі: тепер українці обиратимуть журі для Євробачення
Після скандалу з Польщею журі на Євробачення тепер обиратимуть українці. Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Після скандалу з балами, виставленими представнику Польщі від українського журі на Євробаченні-2022, вирішили змінити формат обрання його членів. З наступного року українці зможуть впливати на формування суддівського складу.

Кожен громадянин України отримає право висунути власну кандидатуру. Потім на сайті "Суспільного" проведуть онлайн-голосування за фаворитів. Про це повідомив голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Микола Чернотицький в ефірі національного телемарафону.

Зазначив, що фіксували критику та невдоволення щодо оцінок українського журі на Євробаченні-2022.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінкульті запевнили, що наступне Євробачення обов'язково проведуть в Україні

"З наступного року однією з новацій формування журі буде open call. Усі охочі громадяни зможуть запропонувати свою кандидатуру, яка, на їхню думку, має досвід і вагу в цій сфері. Після цього зробимо голосування на сайті та узгодимо кандидатури з ЄМС (Європейською мовною спілкою. - Gazeta.ua). У результаті буде сформоване професійне журі, що голосуватиме за фіналістів Євробачення наступного року", - прокоментував Чернотицький.

За його словами, йому, як і мільйонам українців, шкода, що Польща отримала від професійного журі 0 балів. Наголосив, що як функціонер не мав права втручатися в роботу суддів.

Також голова правління НСТУ додав, що сформувати суддівський склад в умовах війни було непросто, оскільки є певний регламент, якого потрібно дотримуватися.

"Кожен член журі голосує таємно й окремо від інших. Вони не можуть домовлятися, не знають, яким буде підсумковий результат, який вони поставили. Їхні позиції вводяться під наглядом нотаріуса в систему ЄМС, що підраховує бали для країн", - наголосив він.

У мережі обговорюють не лише перемогу українського гурту Kalush Orchestra на Євробаченні-2022, а й бали, які виставило українське журі іншим учасникам. А саме - 0, який отримав від них представник Польщі Ochman.

Багато українців розцінили це як невдячність відносно Польщі, яка під час російського вторгнення допомагає та підтримує Україну.

Зараз ви читаєте новину «Після скандальних оцінок Польщі: тепер українці обиратимуть журі для Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі