Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2012 13:37

Перший чоловік сварив Атену Пашко за політику

Перший чоловік сварив Атену Пашко за політику

Сьогодні на Байковому кладовищі о 14.00 поховають Атену Пашко, поетесу, вдову В'ячеслава Чорновола. Вона померла 20 березня у столичній лікарні Феофанія на 81-му році життя.

"Атена Василівна для В'ячеслава Чорновола стала третьою дружиною, - розповідає кореспонденту Gazeta.ua львів'янин Віктор Миколайчук, який товаришував з Атеною Пашко і В'ячеславом Чорноволом. - Атену холодно сприйняли його сини від двох шлюбів. Сестра Валентина теж довго не могла змиритися. Але потім почали разом до нього у Якутію їздити. Атена намагалась здружити родину. Те кохання, яке було у них зі Славцем, буває раз на століття. Я не знаю, як ці 10 років вона прожила без нього. Могла піти на його могилку на Байковому кладовищі і сидіти годину-дві. Вона немов спілкувалася з ним. Перші три роки приносила додому пакети листів. Люди їх залишали просто на пам'ятнику. Смерть — це завжди біль і втрата, але і для Славка, і для Атени — це нарешті можливість бути разом".

З Василем Волицьким розлучилася, коли її доньці Ірині було 16 років.

Зараз ви читаєте новину «Перший чоловік сварив Атену Пашко за політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути