пʼятниця, 05 жовтня 2012 06:35

Першому хіту "Бітлз" виповнилося рівно 50 років
11

Фото: Фото: Last.fm

У п'ятницю виповнюється рівно півстоліття з моменту виходу в світ першого синглу британської групи "Бітлз" (The Beatles) - "Love Me Do", який, як вважається, поклав початок запаморочливо успішній кар'єрі легендарного ансамблю.

Широкі урочистості з нагоди річниці відбудуться на батьківщині музикантів в Ліверпулі. Тисячі шанувальників зберуться в Альберт-доку, де заспівають легендарну композицію. Вони збираються увійти до книги рекордів Гіннеса в категорії найчисленнішого хорового виконання пісні. Урочистості продовжаться на вихідних, в Ліверпулі пройдуть музичні та розважальні програми. У неділю телеканал BBC-4 покаже нову документальну стрічку про "Бітлз" і їх першому хіті "Love Me Do".

Напередодні роковин британська мовна корпорація ВВС провела опитування серед лондонських школярів, повідомляє ІТАР-ТАРС. Як з'ясувалося, пісня "Love Me Do" знайома далеко не всім дітям. Серед оцінок - "нудно, повторюється одне і те ж" і "слухати більше не можу". Але деяким підліткам запис все ж сподобалася, і вони висловили намір послухати її ще.

Ансамбль "Бітлз" зародився в 1956 році на спільних виступах Джона Леннона і Пола Маккартні, до яких незабаром приєднався Джордж Харрісон. Два роки з ними грав ударник Пітер Бест, але в 1962 році його змінив Рінго Старр. У той же рік за групою затвердилася назва "Бітлз". Уродженці Ліверпуля домоглися воістину оглушливого успіху, і їх музика донині користується величезною популярністю по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «Першому хіту "Бітлз" виповнилося рівно 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі