неділя, 28 травня 2017 16:35

Перші результати Каннського фестивалю-2017: які стрічки відзначили

Перші результати Каннського фестивалю-2017: які стрічки відзначили
На Каннскому кинофестивалі-2017 нагородили фільми-учасники програми "Особливий погляд". Фото: ukrinform.ua

Премію програми конкурсу Каннського фестивалю "Особливий погляд" отримав фільм "Людина честі" іранського режисера Мохамеда Расулофа. Так вирішило журі конкурсу на чолі з американською акторкою Умою Турман.

Про це йдеться на ukrinform.ua.

У конкурсі взяли участь 18 стрічок. Спеціальний приз отримав французький актор і режисер Матьє Амальрік з картиною "Барбара". Нагороду у номінації "краща актриса" дали Жасмин Трінка за роль вфільмі Fortunata Сержіо Кастеллітто.

За кращу режисуру приз присудили американцю Тейлору Шерідану за "Вітряну річку". Приз журі вручили мексиканському режисеру Мішеля Франко за "Дочки квітня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартує Каннський кінофестиваль 2017: список номінантів, ведучі та журі

Фільм "Тіснота" російського режисера Кантеміра Балагова удостоїний призу Міжнародної федерації кінопреси. Також журі відзначило фільм "120 ударів в хвилину" французького режисера Робена Кампийо і кінострічку "Фабрика нічого" режисера Педро Пиньо з Португалії.

Програму "Особливий погляд" заснували у Каннах 1976 року. До неї відбирають "незвичайні і сміливі" картини, часто режисерів-дебютантів. Свого часу її лауреатами стали таєць Апічатпонг Вірасетакул, колумбієць Родріго Гарсіа, румун Крісті Пую, південнокорейський режисер Кім Кі Дук.

У Палаці фестивалів і конгресів відбулася церемонія відкриття 70-го Каннського кінофестивалю, що поклала початок 11-денного Кіномарафону. Почесну роль господині церемонії взяла на себе Моніка Беллуччі, що постала перед гостями в чорній сукні з відкритими плечима. Разом з французьким коміком Алексом Лутса італійська зірка приготувала присутнім ефектний сюрприз - поцілунок на сцені.

Зараз ви читаєте новину «Перші результати Каннського фестивалю-2017: які стрічки відзначили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі