неділя, 12 січня 2014 19:08

"Перемога народу під судом у Києві свідчить, що протест іде належним чином" - Петриненко

"Перемога народу під судом у Києві свідчить, що протест іде належним чином" - Петриненко

Свідчення того, що мирний протест учасників Євромайдану потроху дає результати - це вчорашня нічна перемога над спецпідрозділом "Беркут" біля Шевченківського суду в Києві. Так кореспондентові Gazeta.ua сказав Народний артист України Тарас Петриненко. На недільному віче 12 грудня він з головної сцени в дуеті з Тетяною Горобець виконав кілька пісень, серед яких і нову - "Все буде гаразд".

"Честь, хвала і шана тим людям, які продовжують виходити на Майдан і стояти, незважаючи на те, що політики ніяк не можуть розродитися на якусь конкретику. Дасть Бог, всі зберуться думками. Крім гарячих сердець сьогодні дуже потрібна холодна голова, тверезий розум", - закликає співак, який, до речі, є членом Української асоціації власників зброї.

Те, що не кожного дня видно зрушення в боротьбі з режимом, за його словами, не повинно сіяти зневіру:

"Настрій у мене не міняється. Очікувати реакції від влади - не думаю, що було варто. Вони просто заникалися. Терплять і чекають, що  воно саме все розсмокчеться. Сподіваюся, що так не станеться. Найкращий приклад того, що все відбувається нормально - вчорашній випадок біля суду, де люди змусили "беркутівців" повідкривати свої обличчя. Велика перемога складається з невеликих, локальних перемог. Очікувати, що все зміниться помахом чарівної палички, не доводиться. На жаль Україна не однорідна. На превеликий жаль, в Україні живуть багато людей, для яких вона не є батьківщиною. Керують нею сьогодні ті люди, для яких батьківщина бозна де, тільки не в Україні. Відповідні й результати", - пояснює автор пісні "Україно!".

Він вважає, що найбільше сил зараз докласти треба на поінформованість людей, які далекі від подій у центрі столиці:

"Треба зараз працювати персонально з кожною людиною. Від дверей до дверей. Хто не розуміє, за що Майдан стоїть, повинні це зрозуміти", - впевнений Петриненко.

Зараз ви читаєте новину «"Перемога народу під судом у Києві свідчить, що протест іде належним чином" - Петриненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути