четвер, 22 березня 2018 16:18

Відкрили виставку писанок етнічної українки
4

Майстриня побачила, як мама пише писанки і полюбила цю справу.
Фото: static.ukrinform.com
Майстриня побачила, як мама пише писанки і полюбила цю справу.
Майстриня побачила, як мама пише писанки і полюбила цю справу.
Майстриня побачила, як мама пише писанки і полюбила цю справу.

В Єпархіальному домі у місті Венсен у Франції 18 березня відкрили виставку "Писанка".

На ній представили роботи українки з Нью-Йорка Софії Зелик, - про це пише "Укрінформ".

"Присутнім гостям майстриня розповіла історію появи та розвиток писанок в українській культурі, яке має своє коріння ще в язичницькій культурі. Звідти й назва виставки: "Писанка: від бога сонця до Божого Сина", - повідомляють на офіційному сайті Єпархіального дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську художницю визнали вдруге однією з кращих у світі

Майстриня поділилася власною історією писанок.

"Це почалося з дитинства. Коли я ще була маленькою, я бачила, як моя мама писали писанки. З того часу, я полюбила цю справу", – заначає Софія Зелик.

Вона подякувала Посольству України у Франції за допомогу в організації виставки. Колекція писанок дісталася з Нью-Йорка до Парижа дипломатичною поштою.

Захід відвідали як українці, так і французи. Виставка проходить щодня з 14:00 до 18:00 і триватиме до 15 червня за адресою: 27 av. Foch, 94300, Vincennes.

Софія Зелик народилася у Сполучених Штатах в сім'ї українців. Зараз майстриня мешкає у Нью-Йорку та проводить виставки писанок в різних куточках світу.

Загиблий військовий із Канева Черкаської області Сергій Кобченко став обличчям фотовиставки італійських фотографів Роберто Травано і Пауло Сіккарді "Аrma – prossima tua". Вона відкрилася в Національному музеї міста Турин.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили виставку писанок етнічної українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі