пʼятниця, 16 лютого 2018 21:45

Відбір на Євробачення: які пісні співатимуть у другому півфіналі

Відбір на Євробачення: які пісні співатимуть у другому півфіналі
17 лютого оберуть ще трьох фіналістів нацвідбору. Фото: fakty.ictv.ua

17 лютого у Палаці культури КПІ проведуть другий півфінал українського відбору на Євробачення. За вихід у наступний етап конкурсу будуть боротися 9 артистів. Троє з них увійдуть до фіналу - за результатами голосування глядачів і оцінками від журі.

Пропонуємо ознайомитися з конкурсними піснями півфіналістів.

1. Ingret - Save My Planet

Виконавиця презентувала англомовну пісню Save My Planet (Збережіть мою планету). Композиція поєднує етно-мотиви з елементами R'n'B та хіп-хопу.
20-річна Інгрет Костенко - вінничанка. Стала відомою після участі в телевізійній програмі "Голос країни - 7". Увійшла до команди Потапа. У шоу посіла друге місце.

2. Melovin - Under The Ladder

У другому півфіналі відбору Костянтин Бочаров, який виступає під сценічним ім'ям Melovin, виконає пісню Under The Ladder (Під сходами).
Торік співак взяв участь у національному відборі і вийшов у фінал конкурсу. Посів третє місце, однак здобув максимальний бал за підсумками голосування глядачів.

3. Julinoza – HTO YA?

Гурт Julinoza візьме участь у відборі з ліричною композицією HTO YA? Пісня - двомовна. Містить куплети українською та англійською мовами.
Колектив утворився 2014 року в Одесі. Його солісткою є учасниця "Голосу країни - 7" Юлія Запорожець.

4. Tayanna – "Леля"

Співачка Tayanna планувала йти на національний відбір з піснею "Квітка". Публічно виконувала її до 1 вересня 2017 року, що суперечить правилам конкурсу. Композицію довелося замінити.
Пісню "Леля" Tayanna написала за два дні. Вирішила не перекладати слова англійською, щоб пісня не втратила колорит.
Виконавиця брала участь у відборі на конкурс 2017-го. За сумою балів у фіналі посіла друге місце, поступившись гурту O.Torvald.

5. Kadnay – Beat Of The Universe

Дует Дмитра Кадная та Філіпа Коляденка представив англомовну пісню Beat Of The Universe (Ритм Усесвіту). Колектив утворився 2012-го. Випустив три альбоми, останній з яких - українськомовний. Торік Kadnay брали участь у відборі з піснею Freedom In My Mind, проте до фіналу не вийшли.

6. Yurcash – Stop killing Love

Рок-гурт Yurcash на чолі з Юрієм Юрченком побореться за вихід у фінал з піснею Stop killing Love (Припини вбивати любов). Композицію написали у формі міні-рок-опери. У ній співають як англійською, так і українською.
Колектив Yurcash утворився 2004 року. Відтоді випустили два альбоми. 2017-го посіли друге місце в телевізійному шоу "Х Фактор - 8".

7. Mountain Breeze

Поп-рок тріо з Полтави вирішило не оприлюднювати конкурсну пісню до свого виступу у півфіналі. За словами учасників колективу, у композиції співатимуть про любов.
Гурт Mountain Breeze існує з 2014 року. Стали відомими завдяки участі у шоу "Х Фактор". 2018-го тріо планує випустити дебютний альбом.
Пропонуємо послухати одну з попередніх робіт Mountain Breeze.

8. ILLARIA - "Сила"

Учасниця минулорічного відбору ILLARIA виступить з двомовною піснею "Сила". Куплети в композиції звучать англійською, приспів - українською. У пісні ILLARIA використовує етнічні мотиви. Звучання збагатила народними інструментами: сопілкою, кобзою, цитрою, лірою, дримбою.

9. Dilemma – Na party ("На паті")

Київський хіп-хоп колектив Dilemma представив танцювальний трек про розваги на вечірках. Учасники гурту кажуть, що хочуть повторити одні з найбільш енергійних виступів України на Євробаченні - номери Руслани та Верки Сердючки. Відео на пісню Dilemma в Youtube проглянули вже 1,9 млн разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бабкін прокоментував свій виступ на нацвідборі Євробачення

Фінал національного відбору відбудеться 24 лютого. Українського представника на Євробачення-2018 у Лісабоні оберуть серед 6 виконавців. З першого півфіналу до наступного етапу вийшли The Erised, Laud та Vilna.

Зараз ви читаєте новину «Відбір на Євробачення: які пісні співатимуть у другому півфіналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі