Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2012 14:20

"Основ для паніки я не вбачаю, хоча нібито все говорить, що треба панікувати" - Дереш про мовний закон

"Основ для паніки я не вбачаю, хоча нібито все говорить, що треба панікувати" - Дереш про мовний закон
Головні герої творів Любка Дереша — підлітки та цікаві історії з їхнього життя. Фото: Інна Іщук

Представник укрсучліту Любко Дереш не схвалює вибір митців йти у політику й дає свою оцінку новому мовному закону.

"Я б не пішов у політику і взагалі таку тенденцію, коли письменники йдуть у політику, я не схвалюю. Нічого доброго в тому немає, що люди мистецтва починають іти в політику. Щось неправильно в цій ситуації. Люди мистецтва повинні самим своїм мистецтвом змінювати людей і своїм прикладом, своїм положенням на території мистецтва повинні давати поштовх іншим людям, а не пхатися у конкретні політичні розборки. Я таких пропозицій не приймав, не приймаю і з політикою ніяких справ мати не збираюся", - зауважив письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо взяти одну доярку, футболіста і співачку, система від того не оновиться" - Забужко

На думку Любка, мовний закон піде на користь українській мові.

"Нічого страшного не сталося і навпаки і ситуація пригноблення української мови створює більші умови для поціновування її. Та група людей, яка при владі зараз, дала можливість оцінити тих людей, які були перед ними – Ющенко, Кравчук, Кучма. Зрозуміти, що є хороший політичний діяч, що є не хороший. Щоб зрозуміти цінність української мови її треба порівняти з іншими. На такі провокації не варто піддаватися. Не відомо скільки ця влада буде при владі, не відомо хто прийде після них. Серйозно реагувати на такі кардинальні вирішення не варто. Основ для паніки я не вбачаю, хоча нібито все говорить, що треба панікувати", - пожартував Дереш.

Зараз ви читаєте новину «"Основ для паніки я не вбачаю, хоча нібито все говорить, що треба панікувати" - Дереш про мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі