четвер, 28 грудня 2017 14:27

"Ось її вікна. Можливо, вона чекає. Можливо, навіть на мене": Жадан прочитав вірші на виставці "Місто ХА".
14

27 грудня у Національному художньому музеї відбулась зустріч із письменником Сергієм Жаданом. На виставці харківських художників "Місто ХА" Жадан читав свою поезію.

"Багато з цих віршів написані в місті ХА, багато - про місто ХА. А в інших його присутність можна відчути. Мою збірку "Месопотамія" ілюстрував харків'янин Гамлет Зінківський. Він настільки не вміщається в будь-який формат, що на виставку привіз не картину, а двері. І саме вони найповніше його характеризують", – сказав Жадан.

Експозиція "Місто ХА" - твори харківських митців від початку початку ХХ століття до наших днів.

Включає: авангардистів початку ХХ століття (Василь Єрмілов, Борис Косарев, Марія Синякова), представників нон-конформізму (Вагріч Бахчанян), Харківську школу фотографії (Борис Михайлов, Євген Павлов), "спадкоємців авангарду" (Віталій Куликов, Павло Маков) і діячів актуального мистецтва Харкова (Артем Волокітін, Гамлет Зіньківський, Роман Мінін, Аліна Клейтман, Іван Світличний, Віталій Кохан).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жадан розповів про корупцію у своєму житті

Виставка триватиме до лютого 2018-го.

Сергій Жадан читає вірші в рамках виставки "Місто ХА"
Фото: Назарій Мазилюк
Сергій Жадан читає вірші в рамках виставки "Місто ХА"
Сергій Жадан читає вірші в рамках виставки "Місто ХА"
Сергій Жадан читає вірші в рамках виставки "Місто ХА"
Сергій Жадан читає вірші в рамках виставки "Місто ХА"

Подальша програма проекту "Місто ХА":

29.12. - 18.30 - #Кінолекторій. Режисерка Оксана Коклонська про документальний фільм "Конструктор Василь Єрмілов" (2013), знятий за архівними матеріалами та на основі розмов із нащадками художника.

Січень, 2018

12.01. - 18.30 - #Кінолекторій. Перегляд фільму Андрія Загданського "Вагріч і чорний квадрат" (2014) - про головного концептуаліста 1960-1970 років Вагріча Бахчаняна.

21.01. - 15.00 - "Місто майбутнього та його турбулентність". Лекція архітектора, фундатора і викладача Харківської архітектурної школи Олега Дроздова

26.01 - 18.30 - #Кінолекторій. Перегляд фільму Олега Чорного "Проект дощу" (2016) про "співця харківських вулиць" Гамлета Зіньківського. Зустріч із режисером.

28.01- 15.00 – "Харків прагматичний". Розмова з художником Павлом Маковим у форматі "запитання-відповідь".

Лютий, 2018

02.02 - 18.30 - #Кінолекторій. Перегляд фільму "Сірі коні" (2016) Миколи Рідного. Дискусія за участю автора.

04.02 - 15.00 - Лекція Ірини Данилової (художниця, кураторка, професорка Міського університету Нью-Йорка (CUNY) "Боротьба мистецтва за життя або тріумфальний кінець авангарду. Післямова" - про міжнародну групу "Флюксус" і Вагріча Бахчаняна.

9.02 - 18.30 - Лекція Олега Векленка (професор ХДАДМ, Президент асоціації "4-й Блок"), присвячена ювілейній Х Міжнародній трієнале еко-плакату "4-й Блок" та темі майбутнього фестивалю "Жіночий погляд на екологію".

11.02 – 16.00 -. #Кінолекторій. Перегляд документального фільму "Будинок "Слово" (2017). Зустріч із режисером картини Тарасом Томенком і авторкою сценарію Любов'ю Якимчук.

16.02 - 18.30 - Фінісаж. Круглий стіл "Genius loci: парадокси харківського авангарду" за участі мистецтвознавця Олега Коваля (Харків); мистецтвознавиці, доцентки ХДАДМ Наталі Мархайчук (Харків), кандидатки мистецтвознавства Лесі Смирної (Київ). Модераторка – Лідія Стародубцева, професорка ХНУ ім. Каразіна, докторка філософських наук, кінорежисерка, радіожурналістка.

17.02 - 15.00 - Кураторська екскурсія Тетяни Тумасян

"Часто я чую від друзів – "Жадан пише так, ніби про мене". Майстерним пером Сергій дійсно вміє зачепити найтонші емоції кожної людини, іноді повеселити, а часом – не дати вчинити помилок. Книгу "Інтернат" я придбав собі на Форумі видавців у Львові, з інтересом прочитав, тому і раджу", - каже міністр культури Євген Нищук

Зараз ви читаєте новину «"Ось її вікна. Можливо, вона чекає. Можливо, навіть на мене": Жадан прочитав вірші на виставці "Місто ХА".». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі