понеділок, 26 жовтня 2020 16:48

Оприлюднили список країн, які братимуть участь у Євробаченні-2021

Оприлюднили список країн, які братимуть участь у Євробаченні-2021
Конкурс відбудеться на арені Ahoy в Роттердамі (Нідерланди). Фото: eurovision.tv

Представники 41 країни візьмуть участь в міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2021.

Конкурс відбудеться на арені Ahoy в Роттердамі (Нідерланди) 18, 20 і 22 травня, повідомляють на сайті eurovision.tv.

"У нас точно такий же склад країн, який брав би участь у змаганнях в 2020 році, і ми дуже раді, що всі вони повернуться в наступному році. Разом з нашими провідними мовними компаніями ми продовжуємо розробляти чотири різних сценарії і підтримуємо діалог з усіма учасниками", - сказав виконавчий супервайзер конкурсу Мартін Остердал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробачення 2021: повідомили чотири сценарії розвитку подій

Які країни братимуть участь у Євробаченні 2021: Албанія, Вірменія Австралія, Австрія, Азербайджан, Білорусь, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Грузія, Греція, Ісландія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Латвія, Литва, Мальта, Молдова, Нідерланди, Північна Македонія, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Росія, Сан-Марино, Сербія, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Україна і Великобританія.

Після скасування Євробачення в 2020 році майже половина мовників вже підтвердили своїх учасників на 2021 рік. 19 учасників конкурсу 2020 року повернуться наступного року.

20 січня 2020 року стало відомо, що "Go_A" братиме участь у Національному відборі на пісенний конкурс "Євробачення-2020". За результатами жеребкування гурт виступив у першому півфіналі нацвідбору, який відбувся 8 лютого та вийшли у фінал. 22 лютого у фіналі нацвідбору гурт посів перше місце, отримавши найвищу кількість балів за результатами голосування як суддів, так і глядачів

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили список країн, які братимуть участь у Євробаченні-2021». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі