четвер, 06 липня 2017 12:39

Оприлюднили рідкісне відео гурту Nirvanа

Оприлюднили рідкісне відео гурту Nirvanа
Опубліковано рідкісне відео групи Nirvana, записане в 1988 році Фото: Все о гитарах

Опублікували рідкісне відео групи Nirvana, записане 1988 року.

23 січня 1988 року група, ще не відома як Nirvana, записала свою першу композицію. Наступного дня музиканти зняли відео. Барабанщик Дейл Кровер, який входив на той момент до складу колективу, грає наживо, а фронтмен Курт Кобейн і гітарист Кріст Новоселич – під демозапис. Про це пише Spin.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дірявий светр Курта Кобейна пішов із молотка за $137 тис.

Зазначають, що фрагменти цього архівного матеріалу були відомі раніше, але цілком 17-хв. запис став доступний вперше. Побачити його можна на YouTube. Також опубліковали повні, невідредаговані відеоінтерв'ю Кобейна і Новоселича, а також Дейва Грола 1993 року.

Nirvana - одна з найпопулярніших і найвпливовіших американських груп 1990-х. Успіх її альбому 1991 року Nevermind відкрив нову епоху в історії популярної музики: пластинки групи альтернативного року стали продавати багатомільйонними тиражами. Курт Кобейн був обтяжений своєю популярністю, він також страждав від героїнової залежності і виснажливого болю в животі. В квітні 1994 року його знайшли мертвим у власному будинку в Сієтлі. Офіційна версія загибелі 27-річного музиканта - самогубство. Після цього колектив розпався.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили рідкісне відео гурту Nirvanа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі