Ексклюзиви
середа, 21 березня 2018 15:31

Визначили найпопулярніші українські комікси: топ-10
10

"Саркофаг"
Фото: kozakorium
"Серед овець"
"Хроніки Аптануна"
"Чуб"
"Воля"

Комікси є одним із найпопулярніших жанрів сучасної літератури.

Gazeta.ua зробила добірку українських коміксів. Пригоди українських героїв дивують, захоплюють і вражають несподіваними поворотами.

"Максим Оса" - графічний роман Ігоря Баранька. Згідно з сюжетом, козак Корсунського полку Максим Оса повертається додому після походу на Крим проти турків. Удома всі вважають його покійником, навіть є його могила. Він починає пиячити над власною могилою, де зустрічає постать, схожу на Смерть.

Автор: kozakorium
  "Максим Оса"
"Максим Оса"

"Воля" - найуспішніший український фантастичний графічний роман-трилогія у жанрі альтернативної історії та дизельпанку. Події розгортаються на фоні Української Держави 1917-1920-х років. Ідея створення коміксу виникла через недостатню увагу зі сторони медіа-ринку цьому періоду в історії держави.

Автор: kozakorium
  "Воля"
"Воля"

"Хроніки Аптауна" - це українська серія коміксів. У місті Аптаун живе 8 звичайних людей з незвичайним минулим. Вони об'єдналися заради боротьби з корупцією, що панує у їхньому місті.

Автор: kozakorium
  "Хроніки Аптануна"
"Хроніки Аптануна"

"Звитяга. Савур-Могила" - перший український комікс про війну на Сході. На 24-х повнокольорових сторінках коміксу формату А4 розміщена історія драматичних подій серпня 2014. Читача чекає неординарний сюжет, кров, війна і доблесть, як вони є. Комікс частково російською, частково українською мовами.

Автор: kozakorium
  "Звитяга. Савур Могила"
"Звитяга. Савур Могила"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комікси Marvel видаватимуть українською

Збірка коміксів "Саркофаг" - поєднання 3 графічних новел: "Сон", "Світ 912" і "Саркофаг". Комікси не пов'язані між собою сюжетом, їх об'єднує науково-фантастична тематика.

Автор: kozakorium
  "Саркофаг"
"Саркофаг"

"Герой поневолі" - двотомна графічна адаптація історичної повісті Івана Франка. Головний герой – український працівник бухгалтерії, який не звик до самостійних дій. Його доля кардинально змінюється. Він поневолі опиняється у вуличних боях між польськими революціонерами та австрійською владою. Зі Степаном Калиновичем трапляються неймовірні пригоди на львівських барикадах революції "Весна народів".

Автор: kozakorium
  “Герой поневолі”
“Герой поневолі”

"Чуб: Зоряна байка про козака Чубенка" - графічна новела Олександра Ком'яхова про козака Чубенка. Комікс поєднує українську минувщину, сьогодення та альтернативний фантастичний світ. Це історія кохання та козацької дружби. Герої долають перешкоди потвор-бюрократів, підступних наймитів-убивць, тиранів та непередбачених поворотів долі.

Автор: kozakorium
  "Чуб"
"Чуб"

"Війна Богів" - комікс Андрія Данковича. Розповідає про те, як міжнародна археологічна експедиція в африканській республіці Чад виявляє серію дивних речей: наскельні малюнки, на яких зображений ядерний гриб, підземне приміщення з невідомою технікою та тіло людиноподібної істоти зростом 2,5 м. Водночас астрономи фіксують дивні спалахи в космосі. Невдовзі археологи бачать таке, про що навіть не підозрювали і не бачили в снах.

Автор: kozakorium
  "Війна богів"
"Війна богів"

"Серед овець" - комікс авторства Олександра Корешкова. Це своєрідна антиутопія, що нагадує нам про всі лякаючі реалії життя у світі тиранії та диктатури. Весь світ населяють вівці, які працюють на благо власної країни, а керівництвом країни займаються пси, барани та свині. У цьому світі живе наш герой. "Серед овець" - справді якісний український продукт, що вже побував на ринку США.

Автор: kozakorium
  "Серед овець"
"Серед овець"

"Даогопак" - комікс-блокбастер про пригоди козаків-характерників із лицарського ордену магів і майстрів бойових мистецтв Запорізької Січі. Складається з 3 частин: "Даоґопак: Анталійська ґастроль", "Даоґопак: Шляхетна любов", "Даоґопак: Таємниця Карпатського Мольфара".

Автор: kozakorium
  "Даогопак"
"Даогопак"

У мережі показали сторінки старого латиського журналу, який видавався в 1930-х роках. Кожна з них містить кумедні авторські ілюстрації-комікси. Кращі карикатури на повсякденне життя 1930-х.

Зараз ви читаєте новину «Визначили найпопулярніші українські комікси: топ-10». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі