Ексклюзиви
середа, 06 листопада 2013 12:35

"Вони "гастарбайтери" і поїхали забирати гроші" - Бебешко про штраф "Океану Ельзи" в Росії

"Вони "гастарбайтери" і поїхали забирати гроші" - Бебешко про штраф "Океану Ельзи" в Росії
Святослав Вакарчук. Гурт "Океан Ельзи"

Музикантів "Океану Ельзи" в Саратові оштрафували на 18 тисяч рублів. Про це йдеться на сайті УФМС по Саратовської області. Штраф був призначений через відсутність у учасників групи дозвільних документів на роботу на території Російської Федерації. На сайті відомства також повідомляється, що організатори концерту "Океану Ельзи" оштрафовані на 225 тисяч рублів.

"Якщо український артист їде за кордон і робить комерційний концерт, то принаймні організатори мають цю справу улагодити. Думаю, гурт тут не при чому", - прокоментував ситуацію для Gazeta.ua музичний продюсер Володимир Бебешко.

"На концерт мабуть запрошувала сусідська сторона і вони мали би справу узгодити з податковою і сплатити податок. Але напевне документи були не в порядку. Думаю, тут вже чиста політика" - продовжує думку продюсер. - "Та сторона, яка запрошує, має мати дозвіл на проведення концерту. Це може бути "Океан Ельзи", а може бути Джордж Майкл. Не важливо. Коли ми приміром працювали в Америці, то без дозволу не мали права робити концерт".

"Якби це був якийсь концерт у рамках "обміну українською культурою" - інша справа, а так це чисто комерційний концерт, на якому заробляються гроші. Відповідно на них і наїхали по закону. Вони "гастарбайтери" і поїхали забирати гроші. От тільки питання в іншому - чи наїжджають наші на Кіркорова, Баскова і всіх решту у нас в Україні? Чи є в них дозвіл, розумієте?" - каже Володимир Бебешко.

Концерт відбувся 2 листопада у льодовому палаці спорту "Кристал". Зараз "Океан Ельзи" знаходиться в концертному турі по Росії. Музиканти відвідали з гастролями Пензи, Нижній Новгород , Казань, Тюмень, Самару.

Після Саратова група виступила 4 листопада в Волгограді. Про проблеми з ФМС в інших містах під час туру не повідомлялося. Наступний концерт колективу повинен відбутися 6 листопада в Ставрополі.

Зараз ви читаєте новину «"Вони "гастарбайтери" і поїхали забирати гроші" - Бебешко про штраф "Океану Ельзи" в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі