пʼятниця, 06 січня 2017 19:58

Олександр Пономарьов написав нову колядку

 

77 тис 80 переглядів вже набрав відеокліп на нову колядку "Христос Народився" Олександра Пономарьова на YouTube. Співак презентував пісню в січні. "На превеликий жаль, українська традиція написання колядок відійшла у минуле. У 2015 році у передноворічний час хотів послухати різдвяних пісень. Виявив, що їх дуже мало. В європейських країнах навпаки Різдво і Новий рік — одна з найпопулярніших тем в музиці", - сказав Олександр Пономарьов. Колядку записав у супроводі хору та симфонічного оркестру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найпопулярніших різдвяних колядок

"Коли ввечері дописав цю колядку, хотів загасити лампадку і йти спати. Вона не погасла. Вирішив, що це знак, щоб продовжувати писати. Так з'явилося три колядки. Хотів би, щоб українці сім'ями у великих компаніях збиралися на Різдво і співали їх. Продовжую працювати над циклом різдвяних пісень", - додав він.

6-го січня напедодні Різдва у Святвечір діти співають величально-обрядові пісні - колядки. Ходять в гості до хрещених батьків, родичів, сусідів. Несуть звістку про народження Христа. Як діти-пастухи вперше принесли звістку про народження Сина Божого у іудейський Віфлеєм. За це господарі дякують цукеркам і паляницями. Найвідоміші колядки - "Добрий вечір тобі, пане господарю!", "Коляд, коляд, колядниця" та "Свята ніч".
Зараз ви читаєте новину «Олександр Пономарьов написав нову колядку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі