Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 16:36

"Одну з пісень написав, коли вбили Аміну Окуєву" - Фома і "Мандри" презентували новий альбом
3

Фото: Володимир Осипенко

"Почув новину, що вбили добровольця Аміну Окуєву, і зробилось аж нестерпно - так сумно. А за годину почав писати пісню "Птаха". Закінчив у той день, коли Аміну поховали, - розповідає Сергій Фоменко (Фома), лідер гурту "Мандри". - Композиція про надію. Про всіх, хто мріє повернутись додому".
14 грудня у столичному Українському домі відбувся концерт підтримку альбому "Час летить". Попередній альбом "Мандрів" вийшов 6 років тому.
До "Час летить" увійшли пісні, записані упродовж 2013-2017 років.
"Їздили до зони АТО, возили виставку про український Майдан містами Європи, США, Канади. - каже Фома. - Паралельно створювали пісні. З півроку тому відчули, що можна зібрати їх в одну історію. Починається вона з пісні "Гради вогняні". Написали після першого візиту на території бойових дій на сході України у 2014-му. У 2017-му з кадрів чотирьох військових фотографів змонтували відео".

Також до альбому увійшли два офіційно не виданих твори – "Знову день переходить у ніч" та "Коли упаде сніг", який Сергія Фоменко присвятив своїй матері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У головах українців почали змінюватися пріоритети

Відео до пісні "Час летить", яке презентували 13 грудня, стане тизером до документального ігрового фільму. Розкажуть історію життя видатного українського митця ХХ ст. - архітектора Василя Кричевського.

Тур на підтримку нового альбому гурту "Мандри" розпочався у серпні 2017 року концертами в Авдіївці, Бахмуті, Попасній, Торецьку, Волновасі та Маріуполі.
Запланований всеукраїнський та світовий тур "Час Летить", що триватиме до 2019 року.

13 листопада рок-гурт KARNА представив у Києві новий альбом "Гуцул-метал".

Зараз ви читаєте новину «"Одну з пісень написав, коли вбили Аміну Окуєву" - Фома і "Мандри" презентували новий альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі