четвер, 07 червня 2018 18:25

Одеський кінофестиваль розкрив імена членів журі національного конкурсу

Організатори 9-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який цьогоріч проведуть з 13 по 21 липня, оголосили членів журі національної програми.

Цього року фільми українських режисерів будуть оцінювати акторка Катерина Молчанова (Україна), кінорежисер і сценарист Леван Когуашвілі (Грузія), куратор Berlinale Co-production Market і Connecting Cottbus Мартіна Блайз (Німеччина) та продюсер Маріанна Слот (Франція).

Уперше в історії кінофестивалю журі обиратимуть не лише найкращий фільм, а й переможця у номфінації "Найкраща режисерська робота", яку запровадили торік.

Автор: detector.media
  Зліва направо: Мартіна Блайз, Леван Когуашвілі, Катерина Молчанова та Маріанна Слот.
Зліва направо: Мартіна Блайз, Леван Когуашвілі, Катерина Молчанова та Маріанна Слот.

Катерина Молчанова – українська актриса, член Української кіноакадемії, виконавиця головних ролей у стрічках "Моя русалка, моя Лореляй" (Нана Джорджадзе) і "Моя бабуся Фанні Каплан" (Олена Дем'яненко), номінантка на Першу Національну кінопремію "Золота Дзиґа". Знімалася у фільмах "Рівень чорного" Валентина Васяновича та "Бузок" Катерини Горностай. Торік обидві стрічки отримали дипломи від Міжнародної федерації кінопреси на Одеському кінофестивалі.

Грузинський режисер та сценарист Леван Когуашвілі у 2010 році дебютував у повнометражному ігровому кіно зі стрічкою "Дні вулиць" ("Прогульники"). Його друга повнометражна картина "Побачення наосліп" стала найкращим фільмом 5-го Одеського кінофестивалю. Фільми режисера також брали участь у конкурсних програмах Берлінського міжнародного кінофестивалю, Єреванського міжнародного кінофестивалю "Золотий абрикос", кінофестивалю "Санденс".

Мартіна Блайз – консультант та куратор Berlinale Co-production Market і Connecting Cottbus. На Берлінському міжнародному кінофестивалі працює з 2001 року. На 7-му Одеському кінофестивалі Мартіна Блайз виступила тьютором на професійній секції Film Industry Office, а також провела тренінг для учасників пітчингу.

Французька продюсерка данського походження Маріанна Слот є членом Європейської кіноакадемії та Спілки незалежних продюсерів. Вона виступила продюсером всіх робіт Ларса фон Трієра, а також понад 25 років співпрацює з такими режисерами, як Сергій Лозниця, Бенедикт Ерлінґсон, Наомі Кавасе та інші. З 1999 року входить до ради директорів Данського дому в Парижі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Порівняно з іншими життєвими кризами, фінансова — дрібниця"

Одеський кінофестиваль заснували 2010-го. З 2016 року конкурсна програма складається з трьох повноцінних розділів: Міжнародна конкурсна програма повнометражних фільмів, Українська національна конкурсна програма та Конкурс європейських документальних фільмів. У національній програмі грошовий еквівалент премії становить 100 тис. грн для повнометражного фільму і 50 тис.грн - для короткого метру.

Зараз ви читаєте новину «Одеський кінофестиваль розкрив імена членів журі національного конкурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі