Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2011 17:16

Спецтема: Євробачення-2011

НТКУ перерахував голоси відбору на Євробачення: Джамала зняла кандидатуру

НТКУ перерахував голоси відбору на Євробачення: Джамала зняла кандидатуру

"Перший національний" перерахував результати голосування на національному відборі учасника на Євробачення-2011, враховуючи правила Європейської мовної спілки (EBU).

За правилами EBU SMS-голосування враховує тільки 20 повідомлень, відправлених з одного телефону. Причому ці правила не діють при національних відборах, і не є рекомендаційними. Кожен національний мовник має право встановлювати власний регламент відбору та оцінки учасників.

У випадку, якщо б SMS-голосування в національному відборі проводилось за правилами Європейського мовного союзу, то частина голосів не була б врахована, повідомляє прес-служба Першого національного.

"Перший національний" навів таблицю за кількістю голосів у рамках правил EBU (з одного телефону не більше 20 SMS). Незважаючи на це, лідери голосування залишилися колишніми.

За даними "Першого національного", за кількістю SMS за період з 20:30 по 23:46 26 лютого 2011 лідирує Міка Ньютон - її кількість голосів склала 18 226, що становить 31,54% від загальної кількості голосів.

На другому місці опинилася Злата Огневич (кількість голосів - 16,998 або 29,42%), на третьому - Джамала (9,516 голосів і 16,47%). Четверте місце посів Іван Березовський (2,449 голосів або 4,24%), замикає першу п'ятірку Дар'я Медова (2,306 кількість голосів і 3,99%).

Між тим, нещодавно стало відомо, що Джамала відмовилася від участі в повторному конкурсі.

"Я абсолютно не шкодую, що брала участь у національному відбірковому турі на Євробачення-2011. Результати голосування всім чудово відомі. Я щаслива, що за мене проголосувало в три рази більше людей, ніж за артиста, якому присудили перше місце," - заявила Джамала у відкритому листі.

Співачка подякувала всім, хто повірив і підтримав її під час відбору представника України на Євробаченні: "Для мене Ваша довіра - це найголовніше. Я не хочу мати нічого спільного з маніпуляціями, корупцією і амбіціями окремих особистостей, чиїми інтересами вони б не прикривалися".

При цьому вона відмовилася від участі в переголосуванні, ініціатором якого виступив Перший Національний. "Зараз оголошено ще одне так зване "голосування". Я більш ніж упевнена, що люди, які намагаються провернути це, зроблять все, аби довести свою правоту і в черговий раз принизити мене й інших артистів. Я розумію, що у них немає іншого виходу. Навіть якщо їм доведеться визнати, що люди проголосували за мене, вони зроблять все, щоб вилити на мене потоки бруду і переконати всіх, що переголосування робилося спеціально "під Джамалу", - зазначила вона.

Джамала принесла щирі вибачення всім своїм шанувальникам, які розраховували побачити її в "суперфіналі", але піти на це, зазначила вона, "означало б перестати бути самою собою". При цьому співачка побажала успіху тому, хто буде представляти Україну на Євробаченні-2011 і привітала усіх з першим днем весни.

Нагадаємо, що 27 лютого відбувся фінал відбору учасника від України на пісенний конкурс Євробачення. Переможця серед 19 учасників фіналу визначали шляхом sms-голосування (45% голосів), інтернет-голосування (10%) і голосами журі (45%). У сумі найбільшу кількість балів отримала Міка Ньютон. На другому місці опинилася Злата Огневич, на третьому - Джамала.

У той же час незадоволені результатами національного відбору представника України на Євробачення розмістили в інтернеті петицію до "Першого національного". Пізніше заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявила, що ініціюватиме створення комісії для перевірки відбору кандидатури від України на Євробачення. Після цього НТКУ вирішила провести переголосування за фіналістів відбору на Євробачення.

Зараз ви читаєте новину «НТКУ перерахував голоси відбору на Євробачення: Джамала зняла кандидатуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі