пʼятниця, 10 серпня 2012 12:51

Новим гендиректором Лаври стала колишній керівник музею Шевченка

Новим гендиректором Лаври стала колишній керівник музею Шевченка
Фото: novostimira.com.ua

Трудовому колективу Національного Києво-печерського історико-культурного заповідника представили нового керівника - Наталію Клименко, повідомляє RegioNews.

Нового виконуючого обов'язки генерального директора Лаври працівникам представив Директор Департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Міністерства культури України Андрій Вінграновський.

Новий керівник заповідника Наталя Клименко раніше працювала генеральним директором Національного музею Тараса Шевченка.

Після скандалу навколо особи Влади Прокаєвої, заступника Лісничої, та заяв колишніх працівників про масові незаконні звільнення співробітників заповідника, зранку 9 серпня гендиректор пішла на лікарняний. Наказом № 260-о Ліснича переклала свої обов'язки на свого заступника Сергія Бойка. Також вона надіслала листа міністру щодо того, що у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю покладає на заступника свої обов'язки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулиняк звільнив гендиректора Лаври Лісничу після скандалу з Прокаєвою

За інформацією джерела RegioNews, в обідній час цього дня, 9 серпня, до Лаври завітала комісія з Міністерства культури для вилучення документів, а саме копій наказів про призначення на посади, звільнення тощо. Комісію зустрічав вже виконуючий обов'язки гендиректора на той час Сергій Бойко.

Разом із комісією на вилучення приїхав колишній перший заступник гендиректора Валерій Панченко, якого звільнили ще 31 липня. Працівники сказали, що ця людина перебуває під час процесу незаконно, за що Валерій Панченко почав людям погрожувати.

Копію наказу про звільнення Вікторії Лісничої з посади гендиректора заповідника працівникам надали представники комісії Мінкульту 9 серпня. Як повідомили в прес-службі Мінкультури, Лісничу звільнили за численні порушення трудового законодавства.

На посаді гендиректора Лаври вона працювала з січня поточного року. З вересня 2010-го по жовтень 2011 року була заступником міністра культури.

Зараз ви читаєте новину «Новим гендиректором Лаври стала колишній керівник музею Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі