вівторок, 13 листопада 2018 15:36

Новий кліп українського репера висміяв російські фейки

Новий кліп українського репера висміяв російські фейки
Родзинкою відео автор називає рухомий рядок під палаючим Кремлем. Фото:i.obozrevatel.com

Український репер Freel випустив третій сингл "Шо там у хохлів" зі свого майбутнього альбому "Спалах", в якому згадав найгучніші фейки російської пропаганди.

За словами виконавця, "Шо там у хохлів" — це іронічна історія про російського вченого, філолога, якому щодня по телевізору показували жахіття, які нібито відбуваються в Україні, пише "Обозреватель".

Герой пісні не витримує, збирає речі, бере підручники та словники та їде на Донбас рятувати російську мову, яку, як йому сказали з екрану, там принижують. Опинившись в епіцентрі подій, герой треку розуміє, що ситуація дещо інакша .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитяче Євробачення: як можна проголосувати

"На мою думку, інформаційна війна часом не менш важлива, ніж війна реальна, із автоматами та мінометами. В інформаційній ми не завжди перемагаємо — і я вирішив зробити свій внесок. У мене є передчуття, що це відео заблокують. Тому встигніть подивитись, показати другу і зашейрити, поки воно ще є", — розповів Freel.

Родзинкою відео автор називає рухомий рядок під палаючим Кремлем. У ньому перераховуються найвідоміші, найбільш кричущі фейки російської пропаганди, починаючи з весни 2014-го.

"Це відео — швидше сучасне мистецтво, певного роду акціонізм, ніж кліп. Кремль тут — як символ путінського режиму. Це відповідь російській пропаганді — у кадрі відбувається тільки одна, але важлива дія, мрія, нехай не всіх, але багатьох українців, які сподіваються, що цей режим врешті самознищиться", — додав виконавець.

Трек "Шо там у хохлів" наразі доступний на платформах iTunes, Google Play, Deezer. Пісня увійде до трек-листа повноформатника "Спалах", реліз якого заплановано на 19 листопада.

Вихователька дитячого садка з Баришівки на Київщині області Альона Савраненко під псевдонімом Alyona Alyona випустила кліп на нову пісню. Реперка зняла відео на композицію під назвою "Голови".

Зараз ви читаєте новину «Новий кліп українського репера висміяв російські фейки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі