вівторок, 28 лютого 2012 14:51

Нова книга Пантюка розповідає про людину в коловороті війни

Нова книга Пантюка розповідає про людину в коловороті війни

У київському видавництві "Ярославів вал" з'явився новий роман Сергія Пантюка "Війна і ми". Це третя прозова книжка автора. Вона розказує про письменника на прізвисько Слон, який пережив придністровський конфлікт та війни на Кавказі.

"Хотів показати у романі, що людство своєрідно ставиться до війни: коли війна триває, людина її проклинає. Коли настає мир, починає підсвідомо шукати і прагнути війни, - розповів письменник. - У романі провів лінію від колиски, пісочниці у дворі до страхіть справжньої війни головного героя. Усе наше життя — це війна. Ми воюємо з тарганами, мишами, деревами, кущами, акулами. Ні з чим не можемо жити мирно".

За словами Пантюка, навіть серед колискових є дуже багато мілітарних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стане головною темою для обговорення на книжковому ярмарку в Лейпцигу

"Ще з колиски дитину підсвідомо орієнтують на кровопролиття. На полі бою загострюються не найкращі риси. Аби вижити в умовах війни, треба бути грубою, черствою, безжалісною, негідною людиною. Там одне слово важить ціле життя — не так сказав і отримав кулю в лоб", - зазначив він.

"Екстремальна ситуація завжди заточує людину на довго, перетворює на морального інваліда. Роман про те, як з цим боротися і навчитися внутрішньо каятися", - додав Пантюк.

Книжку видали тиражем 2 тисячі примірників. Ціна - 34 гривні.

Зараз ви читаєте новину «Нова книга Пантюка розповідає про людину в коловороті війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі