середа, 31 серпня 2011 14:43

Німкеня написала про сексуальні злочини Червоної армії

 

30 серпня у київській книгарні "Є" презентували книжку німкені Габі Кьопп "Навіщо я народилася дівчинкою?". Книжку видав столичний "Зелений пес". У виданні - спогади 15-річної німецької дівчинки, яка стала жертвою сексуального насильства радянських солдат.

"Габі Кьопп першою серед німецьких жінок публічно зізналася, що була ґвалтована радянськими солдатами під час Другої світової війни, - розповів видавець Віталій Капранов. - У книжці немає сексу. Кьопп тоді було 15 років, вона не усвідомлювала, що відбувається. Я радив би цю книжку читати молоді.

Видання містить фотографії юної Габі Кьопп, фотокопії її щоденника.

"Після прочитання книжки я подумав, слава Богу, що ніхто з моїх дідів не воював, - розповів журналіст Вахтанг Кіпіані. - Бо він міг бути однією з тих тварин у радянській формі, про які пише Габі Кьопп. Цей текст мав би написати радянський солдат "Як я гвалтував у Східній Пруссії". Існує мало книжок про те, як радянські війська грабували німецькі оселі. Хоча є тисячі документів, які свідчать, що генерали і маршали везли награбоване вагонами, лейтенанти — машинами, а рядові - у наплічниках. Звичайно, не усі радянські воїни були такими, як їх описує німкеня".

Книгу видали тиражем 1 тис примірників. У книгарні її продають за 59 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Німкеня написала про сексуальні злочини Червоної армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі