вівторок, 19 червня 2012 16:21

Німець екранізував трагедію Бабиного Яру як "матч смерті"

18 червня у Національному художньому музеї німецький художник Курт Флекенштайн презентував свій відео-проект "Games go on", присвячений масовому розстрілу євреїв у Бабиному Яру. Презентацію приурочив до Євро-2012.

У 7-хвилинному ролику десять молодиків у німецькій спортивній формі зразка 1941 року грають у футбол без правил. На полі немає судді і воротарів. Також на полі граються п'ятеро чоловіків і жінок різного віку, на яких немає одягу. Нацисти жорстоко штовхають своїх оголених жертв і ті залишаються лежати на полі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції на сцену балету випустили справжніх лебедів

"Я хотів показати з якою легкістю наші предки розправлялись тут із євреями. І ми досі маємо спокутувати цю провину", - зазначив Курт Флекенштайн у коментарі Gazeta.ua.

Художник дізнався про історію Бабиного Яру два роки тому під час одного з перших візитів до Києва.

"Мене настільки вразила ця трагедія, що я захотів її актуалізувати, нагадати людям про цей злочин. Насправді, про Бабин Яр у Німеччині майже не знають. І це дуже прикро", - розповів митець.

Замість номерів на спинах у футболістів написані роки геноциду, які відбулись з часів Другої Світової. Замість імен – назви подій.

"Я не хотів покладати вину за антилюдські злочини лише на німців. Тут можна побачити і геноцид в Руанді, і різню в Боснії, і чистки мирного населення під час двох чеченських воєн. Останній рік на футбольній формі – 2012. Це нагадування, про громадянську війну в Сирії, котра триває у ці хвилини, коли європейці насолоджуються чемпіонатом з футболу", - сказав Флекенштайн.

Відео німця демонструється у Києві в Національному художньому музеї. А також воно буде показано у польському місті Вроцлав та у Берліні.

Зараз ви читаєте новину «Німець екранізував трагедію Бабиного Яру як "матч смерті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі