Ексклюзиви
пʼятниця, 12 грудня 2014 16:19

Названо переможців цьогорічної "Книги року ВВС"

Українська письменниця Софія Андрухович з романом "Фелікс Австрія" стала переможницею конкурсу "Книга року BBC – 2014" та Катерина Штанко з книжкою "Дракони вперед" перемогла в номінації "Дитяча Книга року ВВС – 2014".

Також було оголошено переможця в номінації "Найкраща книга десятиліття". Ним став роман Сергія Жадана "Ворошиловград"

Автор-переможець у кожній номінації отримає премію 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті, йдеться у повідомленні ВВС Україна.

Видавництва, де вийшли друком книжки переможців, отримають право використовувати логотип конкурсу "Книга року ВВС" на всіх наступних виданнях цих книжок.

 

"Фелікс Австрія" — це роман про стосунки жінок і країн, націй і мов, про узалежнення і свободу вибору, про побут і смак, відданість і жертовність. Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах "щасливої Австрії", в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, — долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв'язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

 

"Дракони, вперед!" - перший великий прозовий твір для дітей відомої художниці та ілюстраторки дитячих книг Катерини Штанко.

 
 
Ворошиловград - опублікований в 2010 році видавництвом Фоліо (Харків). Роман переміг у конкурсі Книга року Бі-Бі-Сі за 2010 рік, а 2014 року роман був удостоєний швейцарської літературної премії Jan Michalski Prize. Окрім української, роман виданий російською, польською, німецькою та французькою мовами.
Зараз ви читаєте новину «Названо переможців цьогорічної "Книги року ВВС"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі