Ексклюзиви
середа, 20 грудня 2017 02:24

Назвали найкращі українські кліпи 2017 року

Назвали найкращі українські кліпи 2017 року
Кліп Zapaska здобув нагороду на Міжнародному фестивалі анімації ANIBAR. Фото: amazonaws.com

Українські музиканти знімають кліпи про те, як влаштувати гучну вечірку в Карпатах, повеселитися на корабельному заводі та влаштувати фарс у київському метро.

10 найкращих кліпів, які зняли українські музиканти у 2017 році, зібрало Еспресо.TV.

Zapaska - "Запитайся"


Гурт Zapaska не лише зняв кліп, який можна вважати одним з найкращих, а й приніс країні нагороду. Анімаційний ролик бенду взяв участь у Міжнародному фестивалі анімації ANIBAR і здобув нагороду у категорії "Музичне відео".
Кліп для Zapaska намалював український аніматор Олег Щерба. Відео стало найкращим серед 9000 роликів.

Brunettes Shoot Blondes - Hips


Гурт з Кривого Рогу Brunettes Shoot Blondes зняв кліп на пісню Hips із нового міні-альбому. Вони відомі своїми креативними кліпами, і цього разу не зрадили своєму стилю. Гурт зняв мінімалістичний кліп на пісню Hips про любов до жіночих стегон.
У кількох спеціально збудованих 3D-просторах у повітрі "літають" рожеві акули, періодично з'являється рожевий собака, а соліст співає серед манекенів у рожевих панталонах.

The Hardkiss - "Кораблі"


Якщо гурт The Hardkiss знімає кліп, то це значить, що "з ніг на голову" команда переверне навіть цілий корабельний завод. Цього разу музиканти турбували судноремонтний завод у Чорноморську. Домовлялися про зйомки учасники гурту вже на місці.
На щастя, керівництво було чи то дуже добрим, чи просто любить творчість бенду, тому пустило їх на територію для зйомок. The Hardkiss дуже пощастило із колективом заводу, адже ті пускали знімати всюди, де гурту хотілося відзняти кадри.

Бумбокс - "Голий Король"


Коли вперше дивишся кліп до пісні "Голий король", складається враження, що це просто ролик, який перехожий знімав на камеру смартфона. Та насправді над ним працювала ціла знімальна група, а недосконалі і ніби "шпигунські" кадри — це частина задуму.
У другій версії, на відміну від першої, де основний акцент — на гурті "Бумбокс", головними героями стали Київ, жителі столиці, король із королевою та їхні придворні. У ролику вони влаштовують дебош у супермаркеті, об'їдання іноземців на Хрещатику, змушують приклонятися їм звичайних перехожих, катаються на поручнях у метро і, головне, неабияк дивують людей навколо.

Pianoбой - "Полуничне небо"


Після виходу пісні "Полуничне небо" та кліпу, знятого на неї, можна сміливо вигадувати нову приказку: "Якщо біля Дмитра Шурова з'являється "жінка, яка тримає Дзен", проект Pianoбой створює пісні на зразок "Полуничного Неба".
У "Полуничному Небі" приховали дуже багато символічних речей: босі щасливі діти, живопис, музика, палке кохання і щастя, які, за словами Дмитра Шурова, зображають різну, але однаково щасливу Україну, де знайдеться місце і бізнесменам, і художникам, людям різного віросповідання та віку, усім тим, хто мріє побудувати суспільство, де космополітизм не заважатиме патріотизму.
У кліпі з'являються сім'я Шурових, учасники гурту Pianoбой і друзі-актори.

Океан Ельзи - "Сонце"


Новий кліп Океан Ельзи "Сонце" знімав автор культових кліпів до пісень "Холодно", "Кішка", "Без бою" Віктор Придувалов. У новому ролику - багато столичної романтики, тепла та сонця.
"Я завжди знімаю відео з образів, що виникли як перші реакції на прослуховування пісні. Почувши "Сонце", я побачив дві картинки: головних героїв, стоять, взявшись за руки даху над містом, у той час як вечірнє сонце ховається в їх долонях, і саму групу, яка грає на тлі величезної зірки на ім'я Сонце. Все інше вже вибудовувалося пізніше, під час роботи над сценарієм", - поділився Придувалов.
Зйомки кліпу проходили під час невеликої перерви у гастрольному графіку музикантів.

Latexfauna - Surfer


Кліп на пісню Surfer київського гурту Latexfauna не лише став дебютним для бенду, а й одразу "полетів" до Лос-Анджелеса на конкурс Music Video Underground. На конкурсі відео про серфера та рутину засвітилося завдяки кліпмейкеру Володимиру Журавкіну. Він потрапив у номінацію "Найкращий режисер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми переможемо" - італієць випустив кліп після подорожі Україною

KARNA - "Party на Прикарпатті"


KARNA таки влаштувала справжнє паті не лише на Прикарпатті, а й перед кожним монітором, на яких увімкнули останній кліп гурту. У ролику показали, що таке справжня вечірка біля підніжжя величних українських гір. Головна ідея кліпу - зробити качову пісню і кліп, щоб усі охочі змогли відчути, що ж воно таке, той дивовижний гуцулметал.

Sunsay - I Know What's Right


Для того, щоб зняти кліп на I Know What's Right, фронтмен гурту Андрій Запорожець поїхав до Тибету. Кліп знімали на території Монастиря Дрепунг Гоманг у Південній Індії. У ролику задіяли справжніх монахів та місцевих жителів. В новому відео SunSay розповідає про пошук дому всередині себе.
Пісня, яку написали ще п'ять років тому у Франції разом із продюсером Джоном Форте, стане саундтреком до нового фільму "Шафранове серце". Режисер фільму Павло Маклай запропонував Запорожцю взяти участь у створенні головної пісні для стрічки. Коли Маклай почув I Know What's Right, він одразу погодився взяти саме цю композицію.

5 Vymir – "Ламай"


Вже четвертий за рахунком кліп від 5 Vymir "Ламай" - це унікальний символічний візуальний колаж, який створив режисер Андрій Бояр.
"Я впевнений, що у кожного, хто подивиться цей кліп, там знайдеться улюблений кадр. Дивіться уважно, показуйте друзям і, якщо ваш вечір сьогодні вільний, приходьте до хлопців на концерт", – розповідає на своїй сторінці у соціальних мережах режисер.

Відео на пісню In the Depth львівського етно-гурту ATMASFERA потрапило у номінацію "Найкраще музичне відео" американського музичного фестивалю RoundGlass Music Awards 2018. Визначає музикантів, що створюють композиції про мир та екологічну свідомість.

Організатори отримали 3,5 тисяч записів з 80 країн. У кожній номінації обрали шість конкурсних робіт.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращі українські кліпи 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі