Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2020 12:02

Назвали кращі серіали року за версією "Еммі"

Назвали кращі серіали року за версією "Еммі"
Netflix став рекордсменом за загальною кількістю номінацій. Фото: Reuters

Американська телевізійна академія назвала найкращі серіали року. Фаворитами академіків стали: "Хранителі" (26 номінацій), "Дивовижна місіс Мейзел" (20 номінацій), а також "Спадкоємці" та "Озарк" (по 18 номінацій).

Серед каналів і стримінгових сервісів рекордсменами стали Netflix (160 номінацій) та HBO (106 номінацій). Список переможців і номінантів опубліковано на сайті "Еммі".

Кращим мінісеріалом визнали "Хранителів" (Watchmen). Цьогоріч серіал став лідером за кількістю нагород, отримавши 11 статуеток. Реджина Кінг отримала нагороду як найкраща акторка мінісеріалу саме за роль у ньому. У чоловічій категорії цю нагороду отримав Марк Руффало за роль у фільмі "Я знаю, що це правда".

Найкращим драматичним серіалом року визнали другий сезон "Спадкоємців" (Succession) про династію медіамагната Лоґана Роя. Сатиричний серіал Джессі Армстронга відзначили дев'ятьма "Еммі", включно зі статуетками за роль першого плану, режисуру, сценарій і кастинг. Найкращим актором у цій категорії став Джеремі Стронг, який зіграв у ньому ж. Статуетку за найкращу жіночу роль у драматичному серіалі отримала Зендея за роль у "Ейфорії".

Переможцем у комедійній категорії став канадський "Шіттс Крік" (Schittʼs Creek). Історія про колись заможну родину, що змушена була переїхати в маленьке містечко, цьогоріч добігла кінця в 6-му сезоні. "Шіттс Крік" отримав 9 статуеток - рекорд для комедійного серіалу. Кетрін ОʼГара та Юджин Леві визнані кращими комедійними акторкою й актором.

Найкращим фільмом, знятим для телебачення, стала стрічка "Погана освіта" (Bad Education) на HBO, у якій Г'ю Джекман виконує роль корумпованого директора школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США назвали кращий серіал року

Документальний фільм "Віддалений гавкіт собак" про хлопчика, який живе в прифронтовому Гнутовому Донецької області, номінували на престижну американську нагороду "Еммі".

Зараз ви читаєте новину «Назвали кращі серіали року за версією "Еммі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі