неділя, 18 березня 2018 21:45

Написати роман про маніяка надихнули новини: вийшла книга Петра Крижанівського

Написати роман про маніяка надихнули новини: вийшла книга Петра Крижанівського
Петро Крижанівський написав роман про маньяка "Педофіл. Сповідь чудовиська". Фото - bit.ua

У київському видавництві "Саммит книга" вийшов роман Петра Крижанівського "Педофіл. Сповідь чудовиська" .

Герой роману Джейсон селиться в американському штаті Айова разом зі знайомим. Будинок знаходиться між лісом і кукурудзяним полем. З'ясовує, що його знайомий – садист, знущається з дітей. Стає його подільником. Викрадають зі шкільного автобуса 5 дітей. Тримають замкненими в домі. Через 2 дні після викрадення Джейсон їде до міста, щоб купити целофанову плівку. Тікає від поліцейських, потрапляє в аварію, сильно калічиться. З останніх сил доповзає до лісу. Стає безпритульним, їсть зі сміттєбаків. У такому стані його знаходить лікар Джесіка з Балтимора. Зясовується, що Джейсон утратив пам'ять. Починає життя спочатку. Стає полісменом. У нього зав'язується роман із головою департаменту. Через деякий час дізнається про свої злочини, не може цього прийняти.
"Відчувши справжнє кохання до жінки, Джейсон не може змиритись, що колись був чудовиськом. Йде з життя, викривши усіх своїх подільників, - розповідає автор.- Жодне вбивство, наркоторгівля ніколи не зрівняється у небезпечності з розтлінням дітей. Було цікаво, що має статися з педофілом, щоб він покаявся".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новому трейлері "Фантастичних звірів" знайшли сюжетну дірку

"У "Надзвичайних новинах" постійно показують сюжети, де неповнолітні постраждали від дій сексуального характеру з боку дорослих, - продовжує письменник. - Я особисто не знаю людей, які роблять подібне. Також не маю знайомих, з яких знущались педофіли. Але лишається відчуття, що реальність неправильна. Педофілія – жахливий маркер суспільства. Єдиний спосіб боротись із проблемою – привертати до неї увагу. В Україні потрібно зробити суворіші покарання за злочини з дітьми. Наприклад, у Штатах працює закон Меган. Злочинець, якого вже засудили або підозрювали у таких злочинах, знаходиться під постійним наглядом правоохоронців".

У 2004-му італійці зняли англомовний кримінальний трилер "Евіленко". Частково заснований на історії радянського серійного вбивці Андрія Чикатила. Автор сценарію і режисер — Девід Гріко. Головну роль виконав Малкольм Макдавелл. У прізвищі героя Евіленка поєднали англійське слово evil - зло і українське закінчення прізвищ на -ко.

Зараз ви читаєте новину «Написати роман про маніяка надихнули новини: вийшла книга Петра Крижанівського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі