вівторок, 25 серпня 2020 00:45

Найкращі нові фільми обговорять із кінокритиками після показу

Автор: Kyiv Critics Week
  Композицію постера Київського тижня критики побудовано навколо фестивального центру – столичного кінотеатру «Жовтень». У ньому четвертий рік поспіль проходять усі покази кіноподії. Цьогоріч будівлю зобразили у стилістиці футуристичних ретроплакатів як центр тяжіння для поціновувачів кіно
Композицію постера Київського тижня критики побудовано навколо фестивального центру – столичного кінотеатру «Жовтень». У ньому четвертий рік поспіль проходять усі покази кіноподії. Цьогоріч будівлю зобразили у стилістиці футуристичних ретроплакатів як центр тяжіння для поціновувачів кіно

4-й щорічний кінофестиваль "Київський тиждень критики" представив цьогорічний постер і кураторів програми. Пройде у столичному кінотеатрі "Жовтень" з 22 до 28 жовтня.

Куратори заходу - українські кінокритики: редакторка розділу "Культура" онлайн-видання LB.ua та співзасновниця Спілки кінокритиків України Дарія Бадьйoр, режисер та засновник інтернет-журналу про авторське кіно Cineticle Станіслав Битюцький, автор видань LB.ua, "Фокус" та DTF Magazine Сергій Ксаверов і журналістка DTF Magazine, ведуча подкастів на "Радіо Поділ" Анна Дацюк. Представлять кожен фільм програми. А після показів обговорюватимуть із глядачами. Також заплановані дискусійні зустрічі.

"Цього року фестиваль у справжньому кінотеатрі - це щось неймовірне, - каже Дарія Бадьйор. - Прийти в кіно під час пандемії - більше, ніж коли-небудь раніше - означатиме долучитися до чогось важливого, отримати спільний досвід, зустрітися наживо. Ми з командою робимо все, щоб цей досвід був не марним, щоб вибір вийти назовні замість залишитися вдома себе виправдав. Стрічки, які ми хочемо показати, варті цього".

Програма Київського тижня критики складається з трьох традиційних секцій – міжнародної програми з актуальними стрічками з лайнапів головних світових кінофестивалів, тематичної ретроспективи культової класики, а також київських прем'єр головних українських фільмів року.

У рамках 4-го фестивалю також створено індустріальну секцію "Перший погляд". Туди увійдуть студентські роботи, відібрані студентами, які вивчають кіномистецтво. Ці картини будуть представлені провідним українським продюсерам, відбірникам кінофестивалів і кінокритикам.

Частину програми заходу оголосять на початку вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали першого зіркового гостя Одеського кінофестивалю 2020

Міжнародний кінофестиваль "Київський тиждень критики" проводиться з 2017 року. Створений з метою ознайомлення глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками. Організатор – компанія "Артхаус Трафік" за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Зараз ви читаєте новину «Найкращі нові фільми обговорять із кінокритиками після показу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі