четвер, 16 червня 2011 11:21

Націоналісти пересварились через кінофестиваль "Карпатські роси"

Націоналісти пересварились через кінофестиваль "Карпатські роси"

Представники ВО "Свобода", громадської організації "Поклик нації" та благодійного фонду "Підтримка українських ініціатив" розсварились на ґрунті організації кінофестивалю на Прикарпатті.

Перший в історії Прикарпаття фестиваль українського кіно "Карпатські роси", який проходив в рамках кінофестивалю "Відкрита ніч", було започатковано 2008-го. Відкривав його у Івано-Франківську відомий український режисер Михайло Іллєнко (брат сьогодні покійного Юрія Іллєнка). Фестиваль був відкритим для всіх, оскільки вхід на перегляди був вільний.

Планувалось, що фестиваль "Карпатські роси" відбуватиметься щороку, але свої корективи внесли вибори та нестача коштів. Тож змога провести черговий такий захід на Прикарпатті з'явилася тільки цьогоріч.

Голова ГО "Поклик Нації" Тарас Боднар проводив переговори з Михайлом Іллєнком стосовно продовження співпраці. Кінофестиваль "Відкрита ніч" мав би проводитися з 21:00 по 4:00 26 червня одночасно в усіх містах України, які відгукнуться на заклик організаторів.

"Усе це мало б сприяти об'єднанню українців по всій державі хоча би на одну ніч. На заклик організаторів, крім Києва, відгукнулись всього два міста України", - повідомляє прес-служба ГО "Поклик нації".

Громадська організація "Поклик Нації" та БФ "Підтримки Українських ініціатив" запропонували свою допомогу організаторам фестивалю з його проведенням ще у дев'яти обласних центрах України.

У прес-службі благодійного фонду повідомили, що Пилип Іллєнко, племінник Михайла Іллєнка, будучи ярим прихильником і членом ВО "Свобода", слухати не хотів, щоб співорганізатором проведення фестивалю виступили інші організації.

На афішах фестивалю вже красувався логотип партії Тягнибока. На позицію "свободівця" не вплинули запевнення, що мистецтво не може належати якійсь одній партії, адже воно належить народу, ні навіть той факт, що покійний Юрій Іллєнко був членом ВО "Свобода".

При цьому, повідомляють у фонді, пан Пилип виступив різко і проти того, щоб вхід на перегляди фільмів був безкоштовним, що вже само по собі суперечить самій назві фестивалю "Відкрита ніч".

В кінцевому підсумку Михайло Іллєнко відмовився псувати стосунки з племінником.

"Сумно усвідомлювати, що занедбане державою українське кіно через марнославство "патріотів" з ВО "Свобода" сьогодні так і залишиться не побаченим у стількох українських областях. Особливо сумно, що українське кіно не побачать на Сході та Півдні України", -повідомляють у "Підтримці українських ініціатив".

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти пересварились через кінофестиваль "Карпатські роси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі