Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 08:24

На знімку року від World Press Photo - палаючий венесуелець
8

Головний приз конкурсу World Press Photo 2018 отримав фотограф з Венесуели Роналдо Шемідт за знімок охопленого вогнем протестуючого.

Людина на фото - учасник демонстрації проти рішення венесуельського президента Ніколаса Мадуро внести зміни до конституції країни. Акція протесту пройшла в Каракасі 3 травня 2017 року. В цей день в результаті зіткнень протестуючих з поліцією в столиці Венесуели постраждали кілька сотень людей, повідомляється на офіційному сайті конкурсу.

Автор: worldpressphoto
  Знімок зроблений 3 травня 2017 року.
Знімок зроблений 3 травня 2017 року.

Свої роботи на конкурс цьогоріч надіслали фоторепортери та фоторепортерки із 125 країн. Імена призерів публічно назвали на церемонії нагородження 12 квітня у Амстердамі.

Цього року фундація змінила підхід до відбору та оголошення переможців.

Знімок зроблений 3 травня 2017 року.
Фото: worldpressphoto
World Press Photo 2018
World Press Photo 2018
World Press Photo 2018
World Press Photo 2018

Першим етапом у лютому стало оголошення списку фіналістів, які далі претендували на отримання нагороди у восьми номінаціях фотоконкурсу – "Проблеми сучасності", "Навколишнє середовище", "Загальні новини", "Довгострокові проекти", "Природа", "Люди", "Спорт" і "Гарячі новини", та чотирьох номінаціях мультимедійних проектів – інтерактивна історія, інноваційна історія, довга та коротка розповіді.

У кожній категорій 14 лютого судді конкурсу визначили трьох номінантів. 15 із 42 номінантів вже раніше отримували нагороди WPF.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький фотограф показав життя Росії після розпаду СРСР

У минулому році в головній категорії "Фото року" переможцем став фотограф агентства Associated Press Бурхан Озбілічі - нагороду він отримав за знімок, зроблений безпосередньо після вбивства російського посла в Туреччині Андрія Карлова.

Зараз ви читаєте новину «На знімку року від World Press Photo - палаючий венесуелець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі