неділя, 05 травня 2019 21:45

Українською вийде комікс про чаклуна Константина

Автор: facebook.com
  Українською вийде комікс "Hellblazer. Той, хто йде крізь пекло"
Українською вийде комікс "Hellblazer. Той, хто йде крізь пекло"

Українською видадуть американський комікс "Hellblazer. Той, хто йде крізь пекло" про чаклуна Джона Константина. Вийде у видавництві "Рідна мова".

Дія відбувається у вигаданому всесвіті коміксів видавництва DC Comics. Це сучасний світ, у якому присутня магія та надприродні істоти. Головний герой - англійський детектив і чаклун Джон Константин.

"Роками напрацьовані окультні навички, знання та метка розсудливість були здобуті важкою працею й оплачені кров'ю: і власною, і його друзів, і невинних, що встрягли в нескінченну гонку озброєння чаклунів-самоучок. Але після того, як пару разів врятував світ, Константин зіткнувся з дуже людською проблемою, що змусить його хапатися за життя з усіх сил. Йому доведеться побороти рак, попрощатися зі старим другом, врятувати королівську сім'ю від ганьби — та, можливо, між цим усім у нього таки з'явиться час сходити в паб і як слід заправитися випивкою. Але навіть там він не знайде спокою", - йдеться в анотації.

Творцем персонажа є англієць Алан Мур, сценарист коміксів "Вартові", "V означає вендетта", "Бетмен: Убивчий жарт". У США серію Hellblazer випускало видавництво Vertigo - підрозділ DC Comics. Образ Константина був змальований зі співака Стінга.

Українською перший том серії вийде в червні. Складається з 14-ти випусків. Містить 392 сторінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французи видали книгу-комікс про Майдан

Серія Hellblazer виходила з 1988-го до 2013 року. Це найтриваліший комікс видавництва Vertigo, який видавався безперервно. Загалом налічує 300 випусків.

2016 року англійське видання Empire поставило Джона Константина на третє місце після Супермена й Бетмена у списку 50-ти найвидатніших персонажів коміксів.

2005-го на основі серії зняли фільм "Константин: Володар темряви", в якому головну роль зіграв канадський актор Кіану Рівз. А 2014-го вийшов серіал "Константин", де персонажа втілив валлієць Метт Райан.

Зараз ви читаєте новину «Українською вийде комікс про чаклуна Константина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі