середа, 19 грудня 2012 02:25

На серіал про пророка Мухаммада витратять мільярд доларів

На серіал про пророка Мухаммада витратять мільярд доларів

Бюджет серіалу про пророка Мухаммада збільшений до мільярда доларів США. Про це, повідомляє Agence France-Presse, у вівторок, 18 грудня, заявила катарська компанія Alnoor Holding, що займається проектом.

Серіал, як повідомила Alnoor Holding, буде складатися із семи повнометражних фільмів, а не з трьох, як планувалося раніше. Фільми будуть зняті на англійській, а потім переведені на ряд інших мов, "щоб виправити хибне уявлення про іслам, яке сформувалося на Заході".

Група експертів, серед яких один з найвпливовіших імамів-сунітів Юсуф аль-Карадаві, вже завершила роботу над сценарієм майбутнього серіалу, заявили представники Alnoor Holding, не ставши уточнювати, коли планується приступити до зйомок.

Alnoor Holding анонсувала серіал про пророка Мухаммада в 2009 році. Тоді повідомлялося, що продюсером проекту стане Баррі Осборн, який працював, в тому числі, над "Володарем кілець" і "Матрицею". До роботи над серіалом планується залучити відомих акторів, у тому числі голлівудських. Спочатку на зйомки серіалу планувалося витратити лише 150 мільйонів доларів.

Ніяких подробиць про сценарій підготовлюваного серіалу поки не повідомляється. Точно відомо лише, що пророк Мухаммад в ньому не з'явиться, оскільки іслам забороняє будь-які його зображення.

У вересні 2012 року висміює пророка Мухаммада малобюджетний фільм "Невинність мусульман", продюсером якого був проживає в США єгиптянин, спровокував хвилю антиамериканських протестів в ісламських країнах. У Росії фільм "Невинність мусульман" визнали екстремістським, а в Єгипті його творців заочно засудили до смертної кари.

Зараз ви читаєте новину «На серіал про пророка Мухаммада витратять мільярд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі