вівторок, 24 травня 2011 17:17

На Одеському кінофестивалі покажуть каннські фільми

На Одеському кінофестивалі покажуть каннські фільми

Цьогорічний Одеський кінофестиваль, який проходитиме з 15 по 23 липня, відкриє американський актор Джон Малкович.

"Джон Малкович відкриє фестиваль та в перший день проведе майстер-клас для цінителів кіномистецтва. Це вже остаточно вирішено. Окрім нього захід відвідає відомий польський актор-комік Єжи Штур. Він очолить журі. Також організатори вже домовились про приїзд в Одесу російського режисера Олександра Мітти й голлівудського радника акторів та режисерів Марка Тревіса. Він проведе майстер-клас зі сценарної майстерності. Буде ще багато гостей, але списки ще не затверджені й доки інші імена оголосити не можу", - повідомила медіа-координатор заходу Олександра Кравченко.

Також вона розказала, що на цьогорічному Одеському фестивалі відбудуться українські прем'єри чотирьох фільмів з конкурсної програми 64-го міжнародного Каннського фестивалю.

"Серед фільмів, які покажуть на фестивалі, будуть "Артист" Мішеля Азанавічюса, "Гавр" Акі Каурісмякі, "Habemus Papam" Нанні Моретті і "Меланхолія" Ларса фон Трієра, а також новой фільм Вуді Аллена "Північ у Парижі", який відкривав Каннський кінофестиваль і був показаний поза конкурсом", - додала Кравченко.

"Канський кінофестиваль – фінальний етап селективної роботи команди відбірників ОМКФ. У процесі підготовки до фестивалю ми переглянули понад 300 фільмів з майже 90 країн, – зауважила Вікторія Тігіпко, президент ОМКФ. – Вже сформовані конкурсна програма ОМКФ і програма "Фестиваль фестивалів", на завершальній стадії – переговори за подання фільмів в українську, російську і французьку програми".

Конкурсна програма та склад журі ОМКФ будуть оприлюднені в середині червня. Вже відомо, що до нього увійде відомий німецький кінокритик і генеральний секретар міжнародної федерації кінопреси "ФІПРЕСИ" Клаус Едер. Також на фестивалі покажуть російські фільми "П'ять наречених" Карена Оганесяна і "Два дні" Авдотьї Смирнової (у головній ролі Ксенія Раппопорт і Федір Бондарчук).

Зараз ви читаєте новину «На Одеському кінофестивалі покажуть каннські фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі