четвер, 22 жовтня 2015 17:01

На "Молодості" покажуть фільм про Сенцова

На "Молодості" покажуть фільм про Сенцова

Стрічку режисера Аскольда Курова, одного з головних документалістів Росії, покажуть на 45-й "Молодості" в рамках Спецподії. "З.О.С" ("Звільнити Олега Сенцова") вийде на екрани у 2016 році, але глядачі "Молодості" зможуть побачити готові епізоди.

Фільм оповідає про обставини справи Олега Сенцова, українського режисера і сценариста, затриманого російськими спецслужбами в Криму за нібито підготовку теракту проти пам'ятника Леніна. Після сумнівного судового процесу Сенцова засудили на 20 років за створення терористичної організації, пов'язаної з українськими націоналістами. Режисер свою провину не визнає.

З вимогою відпустити українського режисера виступили Педро Альмодовар, Андрій Звягінцев, Вім Вендерс і багато інших особистостей зі світу кіно. Тому окрім фокусування на фігурі самого Сенцова, у фільмі йдеться про тих, хто намагається врятувати режисера.

Куров працює над картиною разом із молодим українським документалістом Андрієм Литвиненком, попередні роботи якого включають епізоди з альманахів "Поза Євро", "Україна_голоси", "Євромайдан. Чорновий монтаж".

Куров - учень режисера Марини Розбєжкіної та художнього керівника московського Театру.doc Михайла Угарова. Він працював над кіноальманахом "Зимо, йди!", який показували на "Молодості" 2012 року. Куров разом з іншими молодими режисерами фіксував протестні акції зими 2011-2012 років. Серед попередніх робіт режисера - фільм "Діти 404" про ЛГБТ-підлітків. Стрічку схвально сприйняли на міжнародних фестивалях.

За свій перший фільм "Ленінленд" Куров отримав "Кентавра" фестивалю "Послання до людини" за кращий дебют.

Зараз ви читаєте новину «На "Молодості" покажуть фільм про Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі