вівторок, 11 лютого 2014 12:06

На кіноринку в Берліні представлять два десятки українських фільмів
6

Дідочок надумав женитися
Іван Сила
Поводир
Креденс
Ескімоска

Майже тиждень триває міжнародний Берлінський кінофестиваль. На вихідних режисер Ларс фон Трієр відзначився черговим скандалом на прем'єрі свого відвертого фільму про німфоманку. Напередодні представили нові фільми Джорджа Клуні та Мішеля Гондрі.

Але основний конкурс та спецпокази — не єдина программа Берлінале. До 16 лютого на Європейському кіноринку працює також і Український національний стенд. Його представляють сьомий рік поспіль.

Усього презентують чотири тематичні проекти, а це майже два десятки фільмів - "Шевченко 200" (це роботи режисера Олександра Денисенко "Таразі", фільм Михайля Ільєнка "Толока", "Кобзар" Тараса Ткаченко), кіно для дітей та молоді (тут і анімація - "Ескімоска", "Моя Країна Україна", "Дідочок задумав женитися", "Котигорошко", і повнометражні ігрові проекти - "Іван Сила" Віктора Андрієнко та "Трубач" Анатолія Матешко), а також представлять українське історичне кіно та соціальні кінопроекти.

Зокрема представлять історичну драму "Поводир" Олеся Саніна. Фільм має вийти в прокат у кінці цього року. В основі сюжету мандри Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музики. "Варіант Маркони" Валеріу Жерегі, "Битва за Севастополь" Сергія Мокрицького та "Лука" Олександра Пархоменко також у числі презентованих.

"Гніздо горлиці" Тараса Ткаченко проста історія "західняків", які змушені роками працювати за кордоном, аби прогодувати свою родину в Україні. Соціальне українське кіно також представлятимуть - сімейна драма з елементами інтелектуальної комедії "Креденс" Валентина Васяновича, міський триллер "Зелена кофта" Володимира Тихого та "Племя" Мирослава Слабошицького

Ukrainian Film Corner – це майданчик, де впродовж всього фестивалю на стенді поширюється інформація щодо нового сучасного українського кіно – повнометражного, документального, анімаційного та короткометражного, розповсюджуються друковані матеріали та каталоги.

Зараз ви читаєте новину «На кіноринку в Берліні представлять два десятки українських фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі