середа, 21 серпня 2013 12:08

На ідеальний кадр із табуном оленів фотограф витратив дев'ять років
6

Фото: Фото: Ольга Швед

20 серпня у Львівському Палаці мистецтв на вулиці Коперніка, 17 відкрили виставку 50 найкращих фотографій за всю 125-річну історію журналу National Geographic. До експозиції у Львові, ця виставка вже побувала у Києві та Івано-Франківську, і Кіровограді.

До усіх фотографій є анотації, де написано, як створювався кадр, до деяких фото є підбірка кадрів які слідували перед та після ідеального кадру. Усі фотографії фотографи робили на замовлення журналу National Geographic. На ідеальний кадр тратили від двох тижнів до двох років. Фотограф Дін Конгер шукав цей кадр девять років. Він сфотографував табун оленів у Сибірі.

"Один цей кадр забрав дев'ять років зусиль. Довга подорож розпочалася 1965 року у розпал холодної війни". Спочатку Конгера разом із дружиною відрядили у туристичну подорож у Сибір, аби вони набралися вражень.

"Я поїхав до Оймякона - майже найхолоднішого міста у світі де люди живуть і виховують дітей. "Аерофлот" навіть дозволив орендувати вертоліт, аби знайти оленярів. Але ми їх не побачили тоді", - каже Дін Конгер.

Після довгих років перемовин Конгер 1974 року повернувся Оймякона і знову орендував вертоліт.

"Невдовзі я побачив велику череду оленів, яка перетинала долину. Тому почав шукати місце - долину для фотографування. Температура була -50С, фотографувати у шкіряних рукавичках не було можливо. Знімав, робив 3-4 кадри і знову вдягав", - каже фотограф.

Джеймс Натхвей знімав сцену посвячення дівчинки у жінки в релігійній комуні Ан-Надзір на індонезійському Сулавесі. Жінки повністю вкриті чадрою. У дитини поки що вкрита лише голова.

"Це перехід від дитинства до стану дорослої жінки. Можна роздивитися її обличчя, її особистість. У ній ще збереглося щось невинне і дитяче. Вона рухає руками наче летить. А те, що її очікує у майбутньому ми бачимо позаду її" - вказано до анотації під фото.

Виставка триватиме до 8 вересня.

Зараз ви читаєте новину «На ідеальний кадр із табуном оленів фотограф витратив дев'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі