вівторок, 15 серпня 2017 20:00

На фестивалі "Вітер зі Сходу" виконають пісню "Монолог сепаратиста"

 

27 серпня у Києві відбудеться фестиваль "Вітер зі Сходу".

"Виступлять біля 30 виконавців. Більшість з початком війни на Донбасі переїхали до Києва", - розповідає співорганізатор фестивалю "Вітер зі Сходу" Олександр Мисюра. Обрали ці дати для концерту не випадково. На останні вихідні серпня припадає День Донецька та День Шахтаря. Звучатиме рок, поп, джаз, фолк. Народний театр співу "Дивина" виконає автентичні пісні зібрані в експедиціях по Донечині . "Дивина" створили цікавий експеримент - поєднала український спів із ритмами африканських барабанів київського гурту "АфриКан".
Ольга Акулова та "Акула-бенд" працюють в стилі джазу, свінгу. Здивує глядачів іронічними та легкими текстами, які пише сама виконавиця: "Танго", "Нескорена любов", "Кава та шоколад". В Донецьку Ольга очолювала адвокатську контору та паралельно писала музику, організувала гурт. Через війну залишила рідне місто.
Будуть у нас три оперні співачки з чудовим сопрано, - Іляна Гайдук, Олена Малєнкова. Елеонора Борисова останні 10 років працювала солісткою у Донецькому оперному театрі.
Почуєте вірші громадського активіста, художниці Анни Гуцулки, яка пережила полон в Донецьку та після звільнення переїхала до Києва.
Виступить гурт "Телері" у якій вокаліст Леся Рой грає на сопілці, скрипці, гітарі, клавішних. Цікаві її авторські "стьобні" пісні - "Монолог сепаратиста", "Яблочко" чи "Давай зажаримо кота". Пісня "Кримський марш" цікава тим, що виконується трьома мовами - українською, російською та кримсько-татарською. Адже Леся народилася в Криму, а вчилася в Переяславі-Хмельницькому на Київщині.
Гурт "Рутенія" заснований наприкінці 1980-х роках Анатолієм Сухим та відомий своїми патріотичними піснями. Наприклад, "Спи маленький козачок", "Я-крук", "Скоростріл, куфайка".

На фестивалі "Вітер зі Сходу" також виступлять Анатолій Матвієнко, Леся Горова, гурти "Фата Моргана", "Піано Екстреміст", "Божичі" та "Папа Брайтон", бард Ігорь Жук, письменниця Ірен Роздобудько.
Вхід безкоштовний. Місце проведення - Хрещатий парк, сцена поблизу Арки Дружби народів.

1992-1993 роках в Донецьку проходив пісенний фестиваль "Вітер зі Сходу". Його лауреатами ставали Олександр Пономарьов, Руслана Лижичко, Віктор Павлік, гурт "Піккардійська терція". В Донецьку учасники гурту "Скрябін" познайомились з лідером "Нічлава-блюз" Андрієм Підлужним. Через 6 років Андрій Кузьменко запросить останього в свою групу вокалістом. Незважаючи на те що "Вітер зі Сходу" був фестивалем переважно української пісні. На ньому відбувся дебют гурту "Ненсі" з Костянтинівки. Їх "Дым сигарет с ментолом" не отримала схвалення журі

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Вітер зі Сходу" виконають пісню "Монолог сепаратиста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі