понеділок, 09 серпня 2021 19:51

На честь Ройтбурда запустять артпотяг

На честь Ройтбурда запустять артпотяг
Команда ГогольFest запустить арт-потяг на честь художника Ройтбурда. Фото: "Тексти"

До 30-ї річниці Незалежності України команда ГогольFest 13 серпня запустить арт-потяг "ГогольTrain".

Він буде працювати у форматі круїзного мобільного форуму, повідомляє "Українська правда".

Потяг вже зробив декілька рейсів на фестивалі ГогольFest в Маріуполь 2019-го та Херсон 2020-го.

2021 року запланували шість рейсів з Києва до різних міст на основні культурні події країни. Перший рейс Київ-Одеса буде присвячений пам'яті художника Олександра Ройтбурда.

"Художники, які готують візуальне оформлення, внесли корективи в концепцію, щоб кожен пасажир доторкнутись до того, що творив Олександр Ройтбурд. "ГогольTrain" – це не просто засіб пересування країною, це мобільний форум, який створює атмосферу для знайомства і діалогу, який дає можливість не просто відвідати нове місто та крутий фестиваль. Він знайомить людей між собою вже з перону", - йдеться у повідомленні організаторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причину смерті художника Олександра Ройтбурда

Окрім спальних вагонів, потяг має три фестивальних вагони. Там відбуватиметься музично-перформативна та освітня програми.

У неділю, 8 серпня, помер директор Одеського художнього музею, художник Олександр Ройтбурд. Останні роки мав проблеми зі здоров'ям. Проте працював, а також мріяв про створення в Одесі музею сучасного мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «На честь Ройтбурда запустять артпотяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі