четвер, 03 лютого 2011 18:25

На Берлінський кінофестиваль мінкультури виділило 200 тисяч грн

На Берлінський кінофестиваль мінкультури виділило 200 тисяч грн

Протягом 2011 року держава виділить 200 тис. грн на презентацію українського кіно на 61-му Берлінському кінофестивалі.

Про це розповів директор української кінофундації Андрій Халпахчі на прес-конференції у столичному кінотеатрі "Київ" 3 лютого.

"За останні 4 роки держава вперше підтримала нашу ініціативу. Мінкультури виділило нам 200 тисяч гривень", - сказав він.

"Це – лише частина потрібної суми. Залучатимемо також кошти спонсорів та продюсерів, чиї фільми презентуватимемо у Берліні", - додав Халпахчі.

На Берлінале буде представлено дві повнометражні стрічки - "Аня, Волга" рок-н-рол" Костянтина Коновалова та "Мільйон до неба" Ігоря Копилова. Крім того, глядачам запропонують збірку 10 короткометражок.

"Також на своєму стенді будемо презентувати каталог українських фільмів, знятих минулого року. Покажемо і трейлер першого українського фільму у форматі ЗD "Кохаю і крапка". Всі світові баєри матимуть змогу ознайомитися з новинками українського кіноринку", - сказав Халпахчі.

Також Халпахчі розповів про те, що цього року в основному конкурсі Берлінського кінофестивалю братиме участь стрічка Олександра Міндадзе "В суботу". Одним з її продюсерів є Олег Кохан.

"Стрічка зроблена на гроші України, Росії та Німеччини. Наша частка у цій стрічці – 40%. Сюжет стрічки грунтується на реальних подіях, що відбулися 26 квітня 1986 року, коли стався вибух на Чорнобильській АЕС", - наголосив Халпахчі.

Минулого року гран-прі Берлінського кінофестивалю здобула стрічка "Мед" турецького режисера Семіха Капланоглу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Берлінський кінофестиваль мінкультури виділило 200 тисяч грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі