понеділок, 05 вересня 2016 19:21

"Музика "Океану Ельзи" найкраще підходить для підняття духу українських вояків на Донбасі", - Юрій Комельков

Музика гурту "Океан Ельзи" найкраще підходить для підняття духу українських вояків на Донбасі.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів меценат, власник київської галереї "Триптих" Юрій Комельков. Він один із ініциаторів виходу енциклопедії "Ukraine. The Best. Культурний простір від А до Я"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли людей доводять до ручки - будь-яка зміна на краще" - Вакарчук

"Ще п'ять років тому Святослав Вакарчук не зібрав би повний "Олімпійський", - вважає Юрій Комельков. Теперішній стадіонний тур пов'язаний із його активною громадянською позицією та абсолютному заглибленню у творчість. А ще з'явилась потреба під час війни на Донбасі у піднятті духу наших бійців. Музика "Океану Ельзи" — саме така.

Вакарчуку часто закидають, що багато говорить про економіку, геополітику. Я знав Святослава під час помаранчевої революції. Тоді у нього справді була зіркова хвороба. Зараз її нема. В 2007-му він став народним депутатом. Велика політика, як жорна, його перемолола і викинула. Тоді у Вакарчука було більше маркетингу, ніж творчості. Зараз навпаки.

Коли маркетинг домінує — наприклад, у художників Сергія Пояркова і Олега Пінчука — 90 відсотків маркетингу. Вони вже усіх дістали. Таке могло статися і з Вакарчуком, але Слава Богу, не сталося. Зараз він принаймні став думати, що відбувається навколо нього і в країні. У 2004-му році він не думав. Просто мав бажання потрапити в потік. Зараз у нього з'явилася змога зсередини все оцінити. І відбулася переоцінка. Таке в цьому віці часто у чоловіків стається. Тому нам пощастило.

 

До енциклопедії "Ukraine. The Best. Культурний простір від А до Я"

увійшло 123 коротких життєписів видатних українських письменників, музикантів, художників.

Про інших героїв, книги, історію її створення читайте в інтерв'ю Юрія Комелькова в наступному номері журналу "Країна" .

Зараз ви читаєте новину «"Музика "Океану Ельзи" найкраще підходить для підняття духу українських вояків на Донбасі", - Юрій Комельков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі