пʼятниця, 24 січня 2014 14:48

"Міша казав, що має дві улюблені жінки — це дві кішки" — знайома про вбитого в сутичках білоруса

"Міша казав, що має дві улюблені жінки — це дві кішки" — знайома про вбитого в сутичках білоруса
Фото: vk.com

Білоцерківська міліція почала запрошувати друзів та знайомих вбитого білоруса Михайла Жизневського до відділку на допити. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла близька знайома чоловіка Олександра Шишуліна.

"Міліція викликає у відділки всіх знайомих Михайла, які є в його телефонній книзі на мобільному. Задає дуже цікаві питання типу "що поганого ви можете про нього сказати, чи були в нього якісь проблеми з законом". Не питають, "що ви знаєте про його громадянське життя", а "що ви знаєте про його екстремістську діяльність". Я подзвонила у прес-службу міліції, але там офіційно все спростовують. Хоча люди там були і міліція продовжує викликати на допити. А мені ні одна зараза не подзвонила, хоча я була для Михайла найближчою людиною в Україні. Дзвонять тим людям, які знали його шапочно. Намагаються зробити з нього якогось терориста, щоб зняти із себе відповідальність", - зауважує жінка.

Олександра не підтверджує той факт, що Жизневського начебто переслідували в Білорусі за його опозиційну діяльність.

"Наскільки я знаю, його ніхто не переслідував. Йому тоді було 17 років, це дитинство, романтика. Йому не хотілося жити в тому ладі, який є в Білорусі. Тому він перебрався в більш демократичну країну. Ніякого переслідування за ним не було. В нього був білоруський паспорт і він без проблем влаштовувався по ньому на роботу. Щодо виду на проживання в Україні, не в курсі, чи було воно в нього. Про такі нюанси ми ніколи не говорили. Жив він у Білій Церкві. Сам. Подружки не мав. Міша завжди казав, що має дві улюблені жінки — це дві кішки. Ще мав декоративного кролика. Був досить таки рукастим хлопцем, хорошим зварювальником. Також працював позаштатним журналістом в газеті "Соборна Київщина". Журналістика йому подобалася більше за все", - наголосила Шишуліна.

Зараз тіло Жизневського поки що знаходиться в столичному моргу №1. Сьогодні на упізнання має приїхати батько і забрати сина на батьківщину.

"Кулю, якою було вбито Михайла, нам не показують, протокол про розтин теж не дають. Сподіваюсь, батьку все видадуть. Проблем із виїздом нема абсолютно. Гроші теж ми знайшли. Батьки Міші, звичайно, в шоці повному. Його мама ще й хворіє, має проблеми з серцем і цукром. Тому хотіла б попросити білоруських журналістів не дошкуляли їй. Я розумію, сенсації і все таке, але ж не ціною людського життя. В жінки реальні проблеми із здоров'ям", - наполягає Олександра.

Також жінка зазначила, що Михайло не жив на Майдані, а лише заїжджав туди.

"Він доглядав за домашніми тваринами. Спочатку він їздив просто подивитися. А так щоб щодня, то почав їздити в останні два тижні", - зауважила Шишуліна.

Зараз ви читаєте новину «"Міша казав, що має дві улюблені жінки — це дві кішки" — знайома про вбитого в сутичках білоруса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути