понеділок, 27 травня 2013 12:26

Міносвіти вже реалізувало 5 пунктів з плану реформування освіти на 2013 рік

Міносвіти вже реалізувало 5 пунктів з плану реформування освіти на 2013 рік
Фото: ua.korrespondent.net

Міносвіти виконало 5 із 29 заходів, запланованих в національному плані реформування системи освіти в 2013 році. В понеділок на закритому засіданні Кабміну звіт про виконання представлятиме міністр освіти і науки Дмитро Табачник, пише "Коммерсант-Украина".

Міносвіти затвердило участь України у міжнародних дослідженнях якості природничо-математичної освіти школярів TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study), PIRLS (Progress in International Reading Literacy Study) та PISA (Programme for International Student Assessment); затвердило методику розрахунку попиту на фахівців на ринку праці; розробило і подало на реєстрацію в Міністерство юстиції положення про дистанційне навчання і стандарти професійно-технічної освіти.

Окрім того, міністерство збільшило держзамовлення на фахівців в області IT і машинобудування за рахунок скорочення держзамовлення на юристів, менеджерів, економістів і міжнародників.

У розділі "Термін виконання не настав", перераховані 22 заходи. Частину з них слід реалізувати "протягом року", а чотири - закінчити у травні. У поточному місяці міністерство мало затвердити концепцію роботи фонду підтримки інноваційних проектів, а також критерії отримання освітньо-кваліфікаційного рівня магістра на основі бакалавра, отриманого за іншою спеціальністю. Окрім іншого, до кінця року у відомстві мають намір продовжити оптимізацію та укрупнення вишів, "реформувати систему фінансування науково-технічної діяльності", збільшити навантаження на викладачів з 11 до 18 студентів.

На цей рік Міносвіти запланувало супровід у Верховній Раді законопроектів про інноваційну діяльність і про вищу освіту. Як відомо, зараз у парламенті зареєстровано три законопроекти про вищу освіту - підготовлені представниками опозиції, парламентської більшості і робочою групою під керівництвом ректора Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" Михайла Згуровського.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти вже реалізувало 5 пунктів з плану реформування освіти на 2013 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути