Ексклюзиви
середа, 19 березня 2014 15:09

Мінкульт просить ЮНЕСКО вберегти у Криму заповідники та архітектуру

Мінкульт просить ЮНЕСКО вберегти у Криму заповідники та архітектуру

Міністерство культури звернулося до ЮНЕСКО з проханням захистити заповідники та архітектурні цінності, які знаходяться на території Криму. Про це міністр культури Євген Нищук повідомив на брифінгу у Києві, повідомляє INSIDER.

"Звертаємося до ЮНЕСКО з проханням допомогти в недоторканності заповідника Херсонесу Таврійського, зрештою, як і інших шести серед 63-х українських заповідників та архітектурних цінностей, які припадають на Крим", - сказав міністр.

При цьому він повідомив, що доступу до культурних об'єктів у Криму Міністерство наразі не має. "Зараз ми не маємо практично фізичного доступу для захисту тих раритетів і експонатів музейних, які там є, безцінних не лише для України, а й для світу", - додав Нищук.

За його словами, у Криму також знаходиться 900 цінних музейних експонатів, 300 з них – у Херсонесі Таврійському. "Це наш великий клич до того, щоб не допустити мародерства і цілеспрямованого розкрадання цих експонатів", - підсумував Нищук.

Очільник Мінкульту нагадав, що у 2013 році Херсонес Таврійський було внесено до списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО як заповідник, який належить Українській державі.

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт просить ЮНЕСКО вберегти у Криму заповідники та архітектуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі