Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2018 14:44

Мінкульт поповнив "чорний список" ще на чотири прізвища

Мінкульт поповнив "чорний список" ще на чотири прізвища
Мінкульт заборонив ще 4 російських культурних діячів. Фото: styler.rbc.ua

В Міністерстві культури України оновили "чорний список" відомих діячів, які представляють загрозу для української національної безпеки. Оновлений список опублікували на офіційному сайті міністерства.

До списку додали чотири нових прізвища: російські письменники Захар Прилєпін, Олександр Тамоников і Олександр Широкорад. А також український російськомовний письменник, історик та політик Лев Вершинін, передає РБК Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали українські фільми, які можуть номінувати на "Оскар"

Захар Прилєпін вже прокоментував рішення Міністерства культури України внести його в "чорний список":

"В Україні два роки вже існує проти мене кримінальна справу за фактом створення незаконних збройних формувань, тероризму і сепаратизму. Що сайт Мінкульту може змінити? Нічого я з цього приводу не відчуваю, тільки подив, що Мінкульт так довго розмірковував", – заявив він в ефірі радіо "Говорить Москва".

Раніше, в червні, цей список поповнили сім російських діячів культури. До переліку потрапив співак Олександр Миньков (Олександр Маршал), репер Гуф (Олексій Долматов) і співачка Лариса Доліна.

Список осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає Міністерство культури України на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, СБУ, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На даний момент у списку вже 138 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт поповнив "чорний список" ще на чотири прізвища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі