середа, 02 грудня 2020 15:42

Мільйонер вдавав бомжа, щоб не сплачувати податки

2 грудня 2008 року 48 письменників з 21 країни приїхали до Києва на форум літераторів. На екскурсію поїхали усі, крім азербайджан, - пили горілку з Анатолієм Кримом.

Біля автобуса болгарська письменниця Мая Вапцарова курить Captain Black. На ній стара куртка та фіолетові штани з вельвету. Пише книжку про бомжів:

- Щоб її написати, місяць жила із бомжами. Разом із ними спала, їла, грілася біля вогнища. Познайомилася з мільйонером. Він удавав бомжа, щоб не сплачувати податки. Харчувався відходами, ходив у дранті, місяцями не мився. Дружина й діти жили в розкішній трикімнатній квартирі. Говорили, що їхній батько зник безвісти.

За вікном мжичить дощ. Через затори автобус довго стоїть на Дніпровській набережній. Болгарська поетеса Марія Петкова фотографує на плівковий фотоапарат:

- Повернуся додому, друзям розповідатиму про Україну. Такого посмєшища, як ваша теплиця (торговельний центр "Глобус") в центрі міста ще не бачила.

- О, і у вас є MacDonald's , - гукає Ромен Сейсенбаєв із Казахстану, коли автобус проїжджає Хрещатиком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потапу дорікнули, що він збирається співати з фанаткою Путіна, яка топчеться в окуповному Криму. Він спробував віджартуватися

Біля Софійського собору Вапцарова хоче вийти. Екскурсовод не дозволяє. Письменниця щось говорить болгарською співвітчизникам. У її голосі лунає незадоволення. Російською каже, що така екскурсія їй не потрібна. Демонстративно відвертається до вікна. Сподівалася прогулятися майданом Незалежності, але їй не дозволили. Каже, збирається на Андріївський узвіз.

- Хочу купити вишиванку. Таку барвисту, з квітами, - показує руками.

Автобус ненадовго зупиняється перед Спілкою письменників. Водій відчиняє двері, щоб гості могли перекурити. До Вапцарової підходить італійка Тіціана Колуссо в шубі з нутрії. Просить запальничку, підкурює тонку цигарку.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонер вдавав бомжа, щоб не сплачувати податки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі