Ексклюзиви
вівторок, 15 березня 2011 18:49

Спецтема: Євробачення-2011

Міка Ньютон отримала шостий номер на "Євробаченні"

Міка Ньютон отримала шостий номер на "Євробаченні"

Жеребкування учасників "Євробачення-2011" відбулася 15 березня в Дюссельдорфі. У цьому місті 14 травня пройде фінал пісенного конкурсу. Імена п'яти фіналістів вже відомі. Вони представляють країни, які є найбільшими донорами Європейської телерадіомовної спілки (EBU) - організатора конкурсу.

Переможниця 2010 року, співачка з Німеччини Лєна Майер-Ландрут вийде на сцену 16-ою з піснею "Taken by a stranger". Тенору з Франції Аморі Вассілі і британській поп-групі Blue, яких букмекерські контори й музичні критики називають в числі фаворитів, випали 11-й і 14-й номери відповідно. Виконавцям з Італії та Іспанії дісталися 12-й і 22-й номери.

Учасники фіналу з інших 38 країн Європи та з Ізраїлю будуть обрані за підсумками двох півфіналів. Олексій Воробйов представить на конкурсі Росію вже в першому з них - 10 травня. Росіянин виступить під англійською версією свого імені Alex Sparrow з композицією "Get you" сьомим. У цей же день з колишніх радянських республік у боротьбу під номером 4 вступить Вірменія, 18 - Азербайджан, 9 - Грузія і 17 - Литва.

Другий півфінал відбудеться 12 травня. У цей день серед інших на сцену вийдуть учасники з Білорусі (номер 16), Латвії (номер 17), Молдови (номер 7), України (номер 6) та Естонії (номер 15).

На жеребкування до Дюссельдорфу прибули глави делегацій всіх 43 країн-учасниць цьогорічного конкурсу. Вони вже оглянули майданчик, на якому відбудеться концерт. Ця багатофункціональна спортивна арена вважається однією з найсучасніших у Німеччині. Тут проходили матчі футбольних чемпіонатів, концерти таких зірок, як Мадонна та Depeche Mode. За даними організаторів, цього разу спеціально вирішено не робити сцену дуже великою, аби основну увагу було залучено до виконавців. Однак задником сцени стане значна стіна зі світлодіодних екранів загальною площею 60 на 18 метрів. Гігантський світловий екран був споруджений і на час проведення конкурсу "Євробачення-2009" у Москві.

Зараз ви читаєте новину «Міка Ньютон отримала шостий номер на "Євробаченні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі