вівторок, 22 серпня 2017 12:41

Мені соромно, що Росія зараз стоїть в одному списку з Іраном і Північною Кореєю - Басілашвілі

Мені соромно, що Росія зараз стоїть в одному списку з Іраном і Північною Кореєю - Басілашвілі
Актор Олег Басілашвілі поспілкувався на тему пропаганди на телебаченні військових дій Фото: МирТесен

Актор Олег Басілашвілі поспілкувався на тему пропаганди військових дій на телебаченні.

Олег Басілашвілі із самого початку війни із засудженням ставився до дій росіян в Україні, радивши їм зайнятися власними проблемами. Зірка розповів "Росбалту", як ставиться до зростання ненависті в суспільстві, в чому бачить корінь початку війни на Донбасі і проблеми Криму.

"Я думаю, що навпаки - і війна в Донбасі, і проблема Криму викликані загальним нагнітанням ненависті. Мені здавалося, що ХХІ століття принесе можливість вирішувати багато питань моральним шляхом. Я сподівався, люди зрозуміють, що вбивати один одного - це злочин, навіть на війні. Що не можна палити напалмом, кидати бомби, відривати руки і ноги. Що це звірство. Я дивлюся - ось вже Європа, яка об'єдналася в одну загальну конфедеративну державу, підійшла до такого розуміння ближче", - підкреслив актор.

До того ж, на думку артиста, акцент на "брязканні зброєю і залякування всіх і вся" у контексті розвитку Росії має змінитися шляхом "моральності".

"Так, Росія - держава ще молода, ми почали розвиватися значно пізніше, ніж європейські країни. Але, мабуть, ми теж повинні слідувати в руслі моральності, а не гуркотіння зброєю і залякування всіх і вся. Мені соромно, що наша країна зараз стоїть в одному списку з Іраном і Північною Кореєю... Яким чином моя велика, прекрасна батьківщина опинилася в цьому ряду? До чого ж ми її довели?" - дивується він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мерзотників, які спровокували військові дії, рано чи пізно судитимуть - Басілашвілі

Актор додав своє бачення вирішення проблеми.

"Я б хотів, щоб мерзотники, які зараз пропагують тему протистояння, самі опинилися в смертельному бою. Щоб хоча б одного з них покласти в окоп, на передову. Я маю на увазі всіх, хто волею чи неволею роздуває протиборство, агресію і війну", - сказав Басілашвілі.

Він негативно ставиться до теми пропаганди на телебаченні.

"Але варто тільки такого актора, який грає почуттями людей, уявити на полі бою, де-небудь на Курській дузі, - ви одразу зрозумієте, наскільки ця людина підла і мерзенна. От би цих товаришів з телебачення туди! Вони б усіх там навчили, як битися, так?" - впевнений Басілашвілі .

"А що у селянки голодупенької з якого-небудь заштатного села, де залишилися всього три житлові хати, заробіток 4-3 тисячі рублів, та й ті в неї онук відбирає на пропій, - це нікого не хвилює. Ось що найстрашніше", - стверджує чоловік.

Є у Олега Басілашвілі шлях вирішення цього питання.

"Щоб знищити в країні жахливу кількість зла і недоброзичливості, що накопичилися, необхідно проводити реформи, які були б спрямовані на розвиток усіх сторін нашого життя: економіки, культури, охорони здоров'я, науки й освіти. Коли ми запустили перший штучний супутник Землі, абсолютно несподівано випередивши американців, ті вклали гроші не в космічну промисловість, а в початкову освіту. І тому досягли Місяця", - підсумував він.

Російський актор Олег Басілашвілі, який також потрапив до "білого списку", обурився ним та назвав "неблагородною справою". Олег Басілашвілі – зірка фільмів "Службовий роман", "Майстер та Маргарита", "Вокзал для двох". Актор висловлювався проти анексії Криму та різко засуджував дії терористів ДНР та ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Мені соромно, що Росія зараз стоїть в одному списку з Іраном і Північною Кореєю - Басілашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі