пʼятниця, 07 квітня 2017 22:39

Мені шкода використовувати музику як зброю - Ілларія

Автор: Facebook
 

Українська композитор і співачка Ілларія 8 квітня дасть сольний концерт і столичному клубі Atlas: спеціально для цього сценічного дійства Ілларія зібрала інструменти з усього світу, а також заспіває англійською і грецькою мовами.

Ілларія вивчає фольклор більше десяти років.

- Більше за ліричні пісні люблю обрядовий фольклор. Можливо, він не такий мелодійний, але дуже енергетичний. Такі пісні співаються майже беземоційно, але вони виконують певну обрядову функцію — закликають весну, дощ, і ці речі працюють.

Бувають дуже професійні твори, але вони не несуть ніякої енергетики. Як красива жінка. Все в неї красиве — і очі, і фігура, а немає теплоти. Я розглядаю пісню не як продукт шоу-бізнесу, а як витвір мистецтва. Тобто, він має нести енергетику, бути наповнений. Можливо, він десь не причесаний. Як у Beatles: у них стільки нечистих записів. Я вже не кажу про польові записи фольклористів, де бабусі співають зовсім не професійно. Але це ж так зачіпає! Мене важко розчулити до сліз, я музику дуже добре знаю і аналізую. Я вже не можу її сприймати просто емоційно. Але коли я на парах з фольклору почула записи бабусь, які співали веснянку, я розридалась.

Я навіть і піввідсотка не знаю хорошої музики, яка відбувається в світі. Щойно повернулася зі Львова. Там ішла і почула, як грають вуличні музиканти. Я просто застигла на місці: просто на холоді люди грають неймовірну музику. Вона є скрізь, вона є у вашій голові — її треба просто почути.

Ілларія зізнається. що не може назвати себе типовою людиною шоу-бізнесу:

- У шоу-бізнесі всі звикли виборювати першість. Як можна боротися в музиці? Це моя молитва, моє спілкування зі світом. Мені шкода використовувати музику як зброю. У шоу-бізнесі, кажуть: треба вміти показати зуби. Навіщо? Якщо ти впевнений в собі і в своїй музиці, якщо ти любиш життя, поважаєш себе і людей, нікому не треба показувати свою силу. Вона в тобі всередині. Прийде час — і ти нею скористаєшся.

Повне інтерв'ю з Ілларією читайте в наступному номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Мені шкода використовувати музику як зброю - Ілларія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі