субота, 13 жовтня 2012 18:19

Львовом курсує музичний трамвай УПА
6

Цей трамвай – це соціальна реклама
Фото: Фото Євгена Борісова
Молодіжне об’єднання «Граніт» влаштувало двогодинні співи
Активісти витратили понад 4 тисячі гривень на розмальовування
Частина із пасажирів приєднувалася до молоді й теж починала співати
Трамвай розфарбований на честь УПА курсуватиме в таких кольорах ще протягом місяця

Сьогодні у Львові о 14:20 від залізничного вокзалу почав курсувати трамвай розмальований на честь 70-річчя від дня створення Української повстанської армії. У середині транспорту молодіжне об'єднання "Граніт" влаштувало двогодинні співи націоналістичних пісень.

На зупинці біля вокзалу у транспорт заходить близько 50 людей. Частина з них із музичними інструментами, частина у вишиванках та з націоналістичною символікою на одязі.

Центральне відділення транспорту для пасажирів закрите, там розмістили звукову апаратуру, музикантів та ведучого програми.

"Добрий день, сьогодні ми усіх вітаємо у музичному трамваї, - сказав ведучий. На голові має козацький чуб. – На честь дня народження Української повстанської армії ми співатимемо у трамваї українських патріотичних пісень. Їх гратимуть гурти "Аурум", "Перекотиполе" та барди Зеник і Юрко Капраль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Заході культура перемогла державу. А в Україні держава перемогла культуру"

Люди, які не знають про захід зазирають у салон транспорту, перепитують чи він їхатиме за звичайним маршрутом.

"Цей трамвай – це соціальна реклама, ціль якої нагадати людям про свято створення Української повстанської армії, - розповів співорганізатор акції Андрій Мочурад. – Ми за свої кошти відчистили, пошпаклювали, пофарбували трамвай і влаштували у ньому таке креативне святкування для того, щоб нагадати молоді цікавим способом про величність завтрашнього дня".

Трамвай розфарбовували півтори доби у червоний колір з жовтими тризубами, чорною стрічкою та різними елементами. Активісти витратили понад 4 тисячі гривень на розмальовування міського поїзда.

"Коли ми готувалися до акції виникало враження, що керівництво депо нам постійно намагалося завадити, - продовжив Андрій. – Трамвай для розмальовування нам надали із запізненням, через це довелося малювати дві ночі поспіль, за годину до початку акції зник водій і мотор із транспорту. Через це акція почалася із запізненням".

Трамвай їздив містом за дев'ятим маршрутом.

"А це у вас постійно щось таке у місті відбувається? – запитує Тетяна Манчур. Жінка вперше приїхала у Львів із Києва на екскурсію із сином. – Я УПА не підтримує, бо вони з німцями воювали разом, але сама атмосфера заходу мені дуже подобається. Ніколи ще не бачила, щоб концерти влаштовували у трамваях".

Частина із пасажирів приєднувалася до молоді й теж починала співати, інші просто фотографували та знімали на телефони.

"Коли я була молода, то ми теж часто влаштовували співанки, але то не у трамваях, а це цікаво, - сказала пенсіонерка Ганна Марчук. – Незручно, бо мені ходити важко, трамвай під'їхав, а двері в які хотіла зайти зайняті, довелося бігти до інших, та у загальному радує, що діти співають і поважають історію, а не як багато зараз курять і п'ють у барах".

Трамвай розфарбований на честь УПА курсуватиме в таких кольорах ще протягом місяця.


Зараз ви читаєте новину «Львовом курсує музичний трамвай УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі